Prima pagină » Sport » CFR Cluj este mare favorită în meciul retur contra campioanei Armeniei
CFR Cluj este mare favorită în meciul retur contra campioanei Armeniei

CFR Cluj este mare favorită în meciul retur contra campioanei Armeniei

12 iul. 2022, 09:17,
B, , h, , în Sport

După remiza albă din manșa tur, desfășurată la Erevan, ceferiștii au pierdut Supercupa României în fața celor de la Sepsi și acum sper să se impună în fața celor de la Pyunik, pentru ca în week-end să înceapă și campania pentru noul sezon de Liga 1.

Dacă ar fi să ne ghidăm după oferta la pariuri de la Betano, acest meci ar trebui să fie o simplă formalitate pentru campioana României, care are o cotă de doar 1.22 pentru a se impune la finalul celor 90 de minute de joc. Pariorii noi pot paria pe acest meci și beneficia de bonus special cu rotiri gratuite la Betano folosind instrucțiunile de pe cote-pariuri. Totuși, situația meciului este ceva mai complexă: miza este foarte mare, mai ales din punct de vedere financiar, iar jucătorii lui Dan Petrescu vor resimți această tensiune.

CFR nu a reușit să desfacă apărarea formată din 5 fundași a celor de la Pyunik, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0. Ardelenii au arătat ceva mai bine decât adversarii lor, însă diferența de pe Transfermarkt (6,36 milioane de euro, respectiv 29,59 milioane de euro) și de la casele de pariuri între cele două formații nu a părut conformă cu realitatea din teren.

Nu m-a surprins nimic, pentru că știam că va fi un meci dificil. Sunt campionii Armeniei, au jucători buni și nu au fost o surpriză pentru mine. În ceea ce privește meciul, noi am avut mai multe ocazii, trebuia să marcăm, adversarii au avut mai puține ocazii. 0-0 nu este rezultatul just, pentru că am avut mai multe ocazii, dar este fotbal și orice este posibil”, a declarat Dan Petrescu, după remiza albă de la Erevan.

Tehnicianul a devenit ceva mai îngrijorat cu privire la returul din prima rundă a preliminariilor Ligii Campionilor după ce formația sa a fost învinsă în Supercupa României. CFR a deschis scorul încă din minutul secund al partidei, însă Sepsi a egalat în prelungirile primei reprize și apoi, a marcat golul decisiv în minutul 85, prin Mario Rondon – un fost atacant al „vișiniilor”. Echipa antrenată de Dan Petrescu a cedat inițiativa în partea secundă a jocului și a părut lipsită de prospețime, în comparație cu elevii lui Cristiano Bergodi.

Nicio înfrângere nu e bună, mai ales un trofeu. M-am uitat și la statistică, dacă ai 10-0 la cornere și pierzi, înseamnă că e ceva greșit. Când aveam cornere multe, marcam cel puțin un gol. Astăzi, în loc să marcăm, am primit gol. Din punct de vedere financiar, meciul următor (n.r. – cu Pyunik Erevan) e vital pentru noi, pentru club. Jucătorii vor avea presiune. Va fi un meci extraordinar de greu chiar dacă lumea zice că e ușor„, a spus Dan Petrescu după ratarea trofeului.

Un nou sezon fără participare în grupele cupelor europene ar reprezenta un adevărat dezastru din punct de vedere financiar pentru echipa din Gruia.

Specialiștii prevăd o partidă retur cu puține goluri, în stilul caracteristic al lui Dan Petrescu, însă un gol venit din partea oaspeților ar putea da peste cap toate planurile „feroviarilor”.

Dacă vor reuși să treacă de Pyunik, ardelenii se vor duela cel mai probabil cu Dudelange în următoarea rundă, care se va desfășura în 19/20 iulie (turul), respectiv 26/27 iulie (returul). Luxemburghezii i-au eliminat pe ceferiști din Europa League în anul 2018, reușind să se impună în ambele manșe, scor 2-0 acasă și 2-3 în deplasare.

În cazul în care o vor învinge și pe Dudelange, ceferiștii vor ajunge în turul III preliminar al Ligii Campionilor, care asigură cel puțin prezența în Conference League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *