Prima pagină » Local » CFR Călători Iași achiziționează apă minerală carbogazoasă în valoare totală de peste 70.000 de lei
CFR Călători Iași achiziționează apă minerală carbogazoasă în valoare totală de peste 70.000 de lei

CFR Călători Iași achiziționează apă minerală carbogazoasă în valoare totală de peste 70.000 de lei

03 iul. 2024, 13:26,
BZI.ro, în Local

CFR Călători Iași achiziționează apă minerală carbogazoasă în valoare totală de peste 70.000 de lei. Sunt câteva condiții pe care cei care participă la licitație trebuie să le respecte. Apă minerală carbogazoasă trebuie să aibă 2 litri și să fie ambalată în bax de 6 sticle. În total vor fi cumpărare peste 27.000 de peturi de apă minerală carbogazoasă dintre care 14.000 vor ajunge la Depoul Iași și 13.906 la Depoul Suceava.

Nu este prima oară când CFR Călători organizează licitații publice pentru achiziția unor servicii. CFR Călători a anunțat că dorește că contracteze servicii de testare psihiatrică în valoare de câteva sute de mii de lei. Interesant este faptul că în pofida întârzierilor uriașe ale CFR, călătorii nu beneficează de apă în mod gratuit. Vă aducem aminte faptul că au existat numeroase dăți în care, din cauza caniculei, anumite trenuri au stat în câmp ore întregi spre disperarea călătorilor care nu aveau acces la apă.

CFR Călători Iași achiziționează apă minerală carbogazoasă de peste 70.000 de lei

Conform datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), CFR Călători achiziționează apă minerală carbogazoasă în valoare totală de 73.950,90 de lei. CFR Călători anunță că sunt câteva condiții pe care cei care vor să obțină contractul trebuie să le respecte.

Apă minerală specificată în acest caiet de sarcini trebuie să fie inclusă în Lista apelor minerale naturale recunoscute în România, conform Monitorului Oficial nr. 103/07.02.2023. Apă minerală care va fi livrată trebuie să fie natural carbogazoasă, dar este permisă și îmbogățirea cu CO2. Această apă trebuie să aibă un aspect limpede, fără sedimente și impurități, o culoare incoloră și un gust fără gust străin, având o ușoară notă minerală caracteristică. Saturația în CO2 trebuie să fie abundentă și prelungită, iar prezența bacteriilor, streptococilor sau altor agenți microbieni nu este permisă.

Produsul, respectiv apa minerală, va fi livrat ambalat în PET-uri de 2 litri, câte 6 bucăți într-un bax acoperit cu o folie groasă de 1-2 mm. Toate materialele de ambalare a produselor, precum și toate materialele necesare pentru protecția coletelor (paleți din lemn, folie de protecție etc.) vor rămâne la dispoziția achizitorului.

Apă minerală va fi livrată însoțită de un certificat de calitate emis de producător, precum și de buletine de analiză care includ parametrii tehnico-calitativi specifici, rezultând în urma analizelor de laborator. De asemenea, va fi prezentat și un certificat de conformitate. Livrarea produsului se va efectua în cantitățile, datele și locurile indicate în caietul de sarcini.

Pe ambalajele produsului se vor face următoarele inscripții obligatorii: producătorul (inclusiv adresa completă), standardul de fabricație, denumirea produsului, greutatea/capacitatea și caracteristicile principale (inclusiv dacă a fost tratată sau nu), codificarea produsului, certificatul de calitate și domeniul și restricțiile de utilizare.

CFR Călători achiziționează servicii de testări psihiatrice

Examinarea medicală a angajaților S.N.T.F.C. „CFR Călători” cu responsabilități în siguranța transporturilor se desfășoară în conformitate cu legislația actuală și implică evaluări din diverse specialități medicale pentru a garanta o apreciere completă și exactă a stării lor de sănătate.

Evaluarea neurologică urmărește identificarea paraliziilor, atrofiei musculare și deformărilor scheletice. Examinarea completă cuprinde testarea poziției statice și a mersului, forței musculare, reflexelor și coordonării mișcărilor. Investigațiile suplimentare pot include radiografia craniană, electroencefalograma și electromiograma. Cabinetul neurologic trebuie să fie echipat cu o trusă completă pentru evaluarea reflexelor și sensibilității.

În domeniul psihiatriei, examenul psihic de bază analizează aspectul general, percepția, atenția, memoria, gândirea, afectivitatea și comportamentul. Diagnosticul tulburărilor psihice se face conform criteriilor internaționale actuale. Astfel, sute de angajați ai CFR Iași vor fi supuși examinării medicale și psihiatrice, iar valoarea totală a proiectului depășește 70.000 de lei fără TVA.

Mai trebuie punctat faptul că CFR Călători oferă sticle cu apă minerală carbogazoasă angajaților în zilele toride, dar de călători pare să fi uitat în contextul în care operatorul feroviar înregistrează numeroase vagoane fără climatizare și întârzieri mari.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *