Prima pagină » Local » Cezar Crețu, după ce a obținut victoria carierei la Iași: ”Concord Iași Open este un turneu special pentru mine”

Cezar Crețu, după ce a obținut victoria carierei la Iași: ”Concord Iași Open este un turneu special pentru mine”

10 iul. 2024, 14:02, 1 ,
în Local

Jucătorul ieșean Cezar Crețu s-a calificat, luni seară, în optimile de finală ale turneului ATP Challenger 100 Concord Iași Open după victoria în două seturi în fața favoritului 4, argentinianul Roman Andres Burruchaga, numărul 142 mondial, scor 6-4, 6-3.

Cezar a declarat că turneul de la Iași este unul special pentru el, în condițiile în care a obținut aici două victorii de referință pentru cariera sa. Prima în 2020, la prima ediție, cu japonezul Hiroki Moriya (locul 242 ATP atunci), sportivul ieșean fiind numărul 1105 la acea vreme, iar a doua luni seară.

Iată principalele declarații ale lui Cezar Crețu:

„Teoretic da, ca rezultat, ca victorie individuală, este cel mai important rezultat al meu. A fost un meci strâns, cu emoții, cu părți bune și mai puțin bune, cu momente de joc frumoase și mă bucur că am reușit să închei meciul cu bine. Cred că meciul s-a decis în momentul în care am mai făcut un break în primul set, la 5-4. Am mers cap la cap și acel break mi-a dat încredere că pot să câștig. Am început bine setul, am avut mingi de 5-1 ratate, el a intrat înapoi în meci, dar cumva am reușit să joc mai bine pe serviciul lui decât pe al meu și am făcut acel break. În setul doi am intrat un pic deconcentrat, el a avut 2-0, dar după am lăsat emoțiile deoparte, am revenit și a fost bine.

La Iași am obținut prima victorie în circuit, acum patru ani, acum sunt pentru a doua oară în optimi aici, la a patra participare. E un turneu special pentru mine, având în vedere că e orașul meu natal, joc acasă. A fost și o încărcătură emoțională puternică pentru faptul că anul trecut m-am accidentat înainte și nu am putut să joc. De aceea, victoria asta devine cu atât mai valoroasă. Mă bucur că am reușit să joc anul ăsta, mă bucur că am jucat bine și m-am calificat și o să fac tot posibilul să-mi fac jocul meu cel mai bun în continuare.

Ce ar însemna un sfert de finală la Iași? Ar fi un lucru foarte frumos, dar nu mă gândesc decât la jocul meu, să continui cu același joc și o să văd ce va aduce și meciul următor. Primul meu sfert de finală la un Challenger a fost săptămâna trecută la Brașov, iar optimi de finală am mai avut.

E important să pornești în meci mental cu șanse egale, pentru că diferența de nivel nu e atât de mare. Dar lupta mentală contează foarte mult. Îi aștept pe ieșenii mei în număr cât mai mare la Baza Sportivă Ciric, pentru a mă susține. Cu ajutorul lor va fi mai ușor și sper să am cât mai mulți susținători. Îi aștept la turneu pentru a se bucura de un tenis de calitate”, a transmis Cezar Crețu.

Cezar Crețu, care și-a asigurat 7 puncte ATP și un cec în valoare de 1.960 de euro, va juca în optimile de finală cu învingătorul dintre Dmitry Popko (Kazahstan) și Murkel Dellien (Bolivia).

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *