Prima pagină » Culinar » Ceva sănătos de ronţăit – Beţişoare de dovlecei în crustă de parmezan
Ceva sănătos de ronţăit - Beţişoare de dovlecei în crustă de parmezan

Ceva sănătos de ronţăit – Beţişoare de dovlecei în crustă de parmezan

14 apr. 2020, 09:47,
în Culinar

Beţişoarele de dovlecei în crustă de parmezan sunt gustarea ideală alături de sosul preferat. Sunt delicioase în orice moment al zilei, inclusiv… pentru masa de Paşte!

Ingrediente

1 dovlecel mare
2 ouă
100 g parmezan
1 lingură cimbru uscat
1 lingură oregano uscat
1 lingură busuioc uscat
2 căţei de usturoi
sare şi piper, după gust
1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Între timp, pui într-un bol parmezanul dat prin răzătoarea mare, ierburile uscate şi usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci toate ingredientele. Într-un alt bol, baţi ouăle crude.

Speli dovlecelul, îndepărtezi codiţa şi cotorul şi îl tai beţişoare. Dai bucăţile de dovlecel prin ouă, apoi prin amestecul de parmezan. Ai grijă să fie bine acoperite.

Aşezi bucăţile într-o tavă cu hârtie de copt şi le stropeşti cu ulei de măsline. Le laşi la cuptor 15-20 de minute până se rumenesc. Le poţi servi cu pătrunjel tocat mărunt şi cu sos dulce sau iute, după preferinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *