Cetăţenii irlandezi au interzis la vizite. Irlanda de Nord a impus pentru această perioadă o serie de măsuri extrem de stricte. Irlandezii nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalți, iar regiunile de la frontieră vor fi supuse unor noi restricţii severe. Premierul Micheal Martin a anunţat interdicţia în vigoare de joi la miezul nopţii de a merge în vizite la domiciliu, în interior că şi în exterior, pe întreg teritoriul irlandez.
În Irlanda 1.835 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.
Cetăţenii irlandezi au interzis la vizite. Ce a spus premierul
„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a avertizat el. Pe de altă parte, magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane. Populaţia, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie „să lucreze de acasă”, a spus prim ministrul.
În urmă cu ceva timp, Irlanda de Nord anunţase pentru o lună măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în faţa unei „creşteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de spitalizări”, potrivit declaraţiei premierului Arlene Foster.
Barurile şi restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise. Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, un record.
Micheal Martin a anunţat interdicţia în vigoare de joi la miezul nopţii de a merge în vizite la domiciliu, în interior că şi în exterior, pe întreg teritoriul irlandez, unde 1.835 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.
„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a avertizat el.
Ce alte măsuri au fost luate
Pe lângă faptul că cetățenii irlandezi au interzis la vizite, magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.
Toată populația, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie „să lucreze de acasă”, a adăugat prim-ministrul.
Irlanda de Nord anunţase pentru o lună măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în faţa unei „creşteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de spitalizări”, potrivit declaraţiei premierului Arlene Foster.
Barurile şi restaurantele vor trebui să închidă incepand de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise, scrie Agerpres.
Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record.
Ce spune Alexandru Rafila despre recordul de cazuri din România
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a vorbit despre recordul de cazuri noi de infectări anunțat astăzi. Alexandru Rafila a declarat că este necesar să vedem care sunt sursele noilor cazuri și atrage atenția că marea problemă ar putea să fie la mijloacele de transport public în comun.
„Azi începem cu 4, peste 4000. Dacă o să avem în jur de 4000-4500 o să avem o nouă creștere la ATI. Lucrurile astea trebuie oprite. Nu putem asista la blocarea sistemului de sănătate. Se ajunge la victime. Nu putem să așteptăm să vedem 3000 de pacienți la ATI. Nu avem aceste paturi. Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple“, a declarat Alexandru Rafila.