Prima pagină » International » Cetățenii care se pensionează în curând vor primi 2.575 de euro. Iată ce condiții trebuie îndeplinite
Cetățenii care se pensionează în curând vor primi 2.575 de euro. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

Cetățenii care se pensionează în curând vor primi 2.575 de euro. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

05 sept. 2024, 15:20,
Mirela Gabriela Todosi în International

Cetățenii care se pensionează în curând vor primi 2.575 de euro. Pensiile din Uniunea Europeană variază semnificativ de la o țară la alta. Există țări care oferă cetățenilor pensii de mii de euro. Iată ce condiții trebuie îndeplinite.

Cetățenii care se pensionează în curând vor primi 2.575 de euro

Luxemburg oferă cetățenilor una dintre cele mai mari pensii lunare din Europa, în valoare de 2.575 de euro. Pensiile în Luxemburg sunt aproape echivalente cu 41% din salariul mediu net, care este de aproximativ 6.300 de euro. Danemarca oferă pensii medii de 2.417 euro pe lună, fiind una dintre țările cu cel mai ridicat nivel de bunăstare socială din Europa. Se asigură astfel un standard de viață ridicat pentru pensionari.

În Elveția, cetățenii primesc o pensie de 2.138 de euro pe lună, iar în Austria pensia medie este în valoare de 1.962. Olanda oferă pensii medii de 1.931 de euro lunar, echivalând cu 60% din salariul mediu net de 3.202 de euro. Acest lucru evidențiază un echilibru între pensii și salarii. În Italia, pensionarii pot primi 1.561 de euro lunar. Franța, Spania și Germania au pensii medii lunare în jur de 1.450 de euro. Vârsta și condițiile de pensionare diferă de la o țară la altă, conform legislației.

La polul opus, România și Bulgaria înregistrează cele mai scăzute pensii medii din UE. Românii se află într-un top al rușinii și când vine vorba de salarii la nivel european. În timp ce în Luxemburg salariul minim este de 14,86 euro/oră, cel mai mare din UE, România și Bulgaria rămân țările cu cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană.

Țara care oferă salarii mari pentru români

Pe lângă pensiile de mii de euro, sunt țări care oferă și salarii generoase cetățenilor. De exemplu, în Danemarca se poate câștiga și 5000 de euro lunar. Oferta este valabilă și pentru românii care vor să lucreze aici. Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare, o companie din Danemarca anunță că vrea să angajeze un vopsitor auto calificat pentru o poziție permanentă cu normă întreagă și un salariu de 5000 de euro pe lună.

Danemarca oferă salarii motivante pentru cei care dau dovadă de seriozitate și profesionalism. Printre responsabilități pentru meseria de vopsitor auto se află pregătirea suprafețelor pentru vopsit, pulverizarea vopselelor/lacului pe bază de apă, experiență cu vopsirea/șlefuirea (sablarea)/pulverizarea vopselei, stabilitate și seriozitate în îndeplinirea sarcinilor de lucru și în munca în echipă. Candidatul trebuie să aibă următoarele abilități: să vorbească engleză conversațional, să aibă permis de conducere categoria B, să fie de încredere, atent și centrat pe calitatea muncii, flexibil și implicat. În România, un vopsitor auto are un salariu, în medie, de 4000 de lei net, pe când în Danemarca ar putea primi un salariu de șase ori mai mare ca în țară.

O altă companie daneză angajează mecanici pentru mașini agricole cu salarii de până la 6.000 de euro lunar, în funcție de experiență. Compania străină a postat pe o platformă de recrutare că dorește să angajeze personal pentru locuri de muncă plătite cu 4500- 6.000 de euro lunar și oferă bani de vacanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`