Prima pagină » Economic Local » Cetățeni turci, reținuți după ce au intrat ilegal în țară
Cetățeni turci, reținuți după ce au intrat ilegal în țară

Cetățeni turci, reținuți după ce au intrat ilegal în țară

28 dec. 2019, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au reținut șase cetățeni din Turcia, care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova cu intenția de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. Pe 25 decembrie, în jurul orei 9:30, polițiștii de frontieră au identificat, în localitatea de frontieră Mitoc, un grup de șase străini care nu își justificau prezența în zonă.
După primele cercetări s-a constatat că aveau asupra lor documente de identitate emise de autoritățile din Turcia. Totodată, în urma verificărilor efectuate în comun cu cei din R. Moldova, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani. Se pare că aceștia au trecut ilegal frontiera din R. Moldova în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Turcii au fost trimiși înapoi în Republica Moldova

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățenii străini au fost preluați de autoritățile de frontieră din R. Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislației pe linie de combatere a migrației ilegale”, au precizat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Reprezentanții celor două state au anunțat că vor colabora și în viitor și vor lua măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *