Prima pagină » Local » Cetățean moldovean, pedepsit de judecătorii ieșeni pentru folosirea unui permis fals! Acesta a scăpat ca prin urechile acului de pușcărie

Cetățean moldovean, pedepsit de judecătorii ieșeni pentru folosirea unui permis fals! Acesta a scăpat ca prin urechile acului de pușcărie

28 mai 2022, 00:01, 1 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Un cetățean moldovean, Gheorghe Vornicescu, a dat socoteală judecătorilor ieșeni, fiind acuzat de comiterea unor infracțiuni. Bărbatul și-ar fi cumpărat un permis fals de conducere pentru mai multe categorii de vehicule, însă a fost prins cu mâța în sac de oamenii legii.

Recent, magistrații de la Curtea de Apel Iași au condamnat definitiv un cetățean moldovean, la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru infracțiunile de complicitate la fals material în înscrisuri, uz de fals și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Gheorghe Vornicescu a fost controlat la Punctul de Trecere al Frontierei de la Albița și s-a constatat că permisul de conducere pe care l-a prezentat agenților nu era unul autentic. La Judecătoria Iași bărbatul a primit pedeapsa închisorii de 1 an și 3 luni, însă magistrații din apel au decis să suspende executarea acesteia.

agenti de frontiera controland masini

Polițiștii de frontieră au descoperit că permisul care imita însemnele autorităților moldovene era, de fapt, contrafăcut

Un cetățean moldovean, judecat la Iași pentru comiterea mai multor infracțiuni

 vama Albita

Gheorghe Vornicescu încerca să iasă din România pe la Vama Albița

Pe 5 mai 2020, un bărbat din Republica Moldova a încercat să treacă granița pe la Albița, pe sensul de ieșire din România. Acesta conducea un microbuz cu greutatea maximă autorizată de 3.490 kg, de care era atașată și o remorcă, cu masa maximă de 2,7 tone. Polițiștii de frontieră i-au cerut să prezinte carnetul de conducere, iar acesta s-a conformat. Cu toate acestea, la o analiză mai amănunțită, s-a descoperit că permisul care se voia emis de către autoritățile din Republica Moldova, era fals. Gheorghe Vornicescu avea carnet pentru categoria B de vehicule, însă nu și pentru aceea a autoturismelor pe care le conducea.

„Inculpatul a declarat că, în anul 2019, în timp ce efectua cursurile școlii de șoferi din Republica Moldova, a fost abordat de către o persoană pe care nu o cunoștea, care i-a spus că, în schimbul sumei de 250 euro, îl va ajuta sa obțină permisul de conducere fără să susțină examenul. Astfel, i-a înmânat persoanei suma de 250 de euro și copii după buletinul de identitate, două fotografii și, după aproximativ o lună, a primit de la această persoană permisul de conducere moldovenesc, valabil pentru categoriile «B», «C», «BE», «CE», achitând suplimentar încă o sută de euro”, au arătat judecătorii.

Gheorghe Vornicescu, pe lângă cetățenia moldovenească, are și una română și lucrează ca șofer. Acesta a fost luat prin surprindere de soluția judecătorilor, primind 1 an și 3 luni de închisoare.El a făcut apel.

mai multe bancnote euro tinute in mana

Moldoveanul a recunoscut că a procurat carnetul fals de la un conațional, pentru suma de 350 de euro

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Vornicescu

un microbuz

Individul conducea un microbuz de care era atașată o remorcă atunci când a fost prins în fapt

La apel, judecătorii au precizat faptul că prima instanță a administrat corect probele și a motivat corespunzător soluția, însă a admis, în parte, și apelul cetățeanului moldovean.

„În raport de dispozițiile legale incidente, instanța de fond, în lipsa existenței acordului inculpatului în prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, s-a aflat în imposibilitatea dispunerii unei alte soluții decât executarea efectivă a pedepsei cu închisoarea. Curtea constată că inculpatul nu are antecedente penale, este o persoană pe deplin integrată social, are doi copii minori în întreținere, a depus la dosarul cauzei, în fața instanței de control judiciar, înscrisuri în circumstanțiere din care rezultă faptul că este caracterizat drept o persoană serioasă, integrată în comunitate, iar infracțiunile pentru care s-a dispus condamnarea nu prezintă o gravitate atât de ridicată încât să reclame cu necesitate executarea pedepsei în regim carceral”, argumentează instanța.

Astfel, luând în considerare că Gheorghe Vornicescu a fost, în final, de acord cu prestarea de munci neremunerate în folosul comunității, instanța s-a orientat către suspendarea executării pedepsei. Așadar, acest cetățean moldovean, acuzat că a folosit un permis de conducere fals, a scăpat de închisoare după soluționarea apelului, hotărârea fiind una definitivă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *