Prima pagină » Actualitate » Certificatul verde nu va fi necesar în magazine și farmacii. Florin Cîțu s-a răzgândit
Certificatul verde nu va fi necesar în magazine și farmacii. Florin Cîțu s-a răzgândit

Certificatul verde nu va fi necesar în magazine și farmacii. Florin Cîțu s-a răzgândit

15 oct. 2021, 12:26,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Premierul interimar al României, Florin Vasile Cîțu, a transmis ieri, 14 octombrie 2021, faptul că va propune ca certificatul verde Covid-19 să fie cerut peste tot, inclusiv la intrarea în magazinele alimentare sau alte locații de strictă necesitate.

În ședința Biroului Executiv al Partidului Național Liberal, oficialul a fost convins de către colegii săi liberali că această măsură va revolta întreaga populație, iar prim-ministrul s-a răzgândit, potrivit unor surse din PNL.

Așadar, certificatul verde NU va fi necesar în magazine, farmacii și în toate locațiile considerate a fi esențiale.

Florin Cîțu dorea certificat verde la intrarea în magazinele alimentare

Premierul interimar al României, Florin Vasile Cîțu, a făcut joi declarații de presă la Palatul Victoria. Prim-ministrul a precizat că certificatul verde ar urma să fie obligatoriu în toate magazinele alimentare din țară.

„Nu vorbim de carantinare (n.r pentru Bucureşti şi Ilfov), dar ne uităm la măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România. Cred că, dacă vrem să avem economia deschisă, e o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat de reducerea orelor de activitate în weekend pentru diverse sectoare”, a mai declarat Florin Cîţu.

Interpelat dacă certificatul verde ar putea deveni obligatoriu peste tot, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a oferit exemplu Cccidentul.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății.

Ce spune Raed Arafat despre obligativitatea certificatului verde în magazine

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a transmis ieri seară, 14 octombrie 2021, faptul că impunerea certificatului verde Covid-19 nu este obligatoriu pentru magazinele esențiale românilor.

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat medicul Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *