Prima pagină » Economic Local » Cererile trimise de fermieri pentru accesarea fondurilor europene, analizate de specialiști
Cererile trimise de fermieri pentru accesarea fondurilor europene, analizate de specialiști

Cererile trimise de fermieri pentru accesarea fondurilor europene, analizate de specialiști

27 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

În această perioadă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale verifică dosarele depuse de ieșenii care au solicitat anul trecut fondurile nerambursabile în cadrul submăsurii 6.3- „Dezvoltarea fermelor mici”. Potrivit specialiștilor, verificarea dosarelor va dura până la jumătatea lunii mai.

„Prima etapă din evaluarea dosarelor a fost finalizată și au fost publicate primele rezultate. Vor semna contractele de finanțare 6 beneficiari ai fondurilor nerambursabile. Celelalte dosare sunt analizate în continuare și cel mai probabil persoanele care au depus cererile de finanțare vor ști dacă au avut proiecte eligibile luna viitoare”, spun specialiștii din cadrul AFIR Iași.

Suma ce o va încasa fiecare fermier este de 15.000 de euro. Majoritatea sumelor primite în anii precedenți au fost investite în sere cu legume, utilaje agricole sau ferme apicole. Anul trecut au depus proiecte 20 de fermieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`