Prima pagină » Local » Cererile la Evidența Persoanelor au explodat în luna martie, la Iași!

Cererile la Evidența Persoanelor au explodat în luna martie, la Iași!

15 apr. 2022, 02:00,
Maria Moldovanu, în Local

Cererile la Evidența Persoanelor pentru luna martie au ajuns să doboare toate recordurile din ultimii 10 ani, la Iași. S-a înregistrat o creștere cu 40%, raportat la media lunară. Directorul executiv al Direcţiei Locală de Evidenţă a Persoanelor, Marius Bodoga, precizează că numărul amplu de cereri se datorează campaniei „Prioritate la identitate“. Aceasta s-a desfășurat în perioada 17 februarie – 7 aprilie 2022.

Serviciul de evidenţă a persoanelor din Iaşi întocmeşte acte de identitate pentru locuitorii municipiului dar şi pentru persoanele din 26 de comune, în total peste 580.000 de locuitori. Luna martie a acestui an a fost o surpriză pentru cei de la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor a Persoanelor (DLEP) Iași, întrucât cererile pentru întocmirea unui nou act de identitate au crescut foarte mult. Oamenii au apelat la procedura respectivă pentru a intra în posesia unui nou act de identitate, în vederea expirării precedentului.

Cererile la evidența persoanelor au crescut cu 40%

buletin de identitate

Conform declarațiilor oferite de către reprezentanții instituției, raportat la media lunară, creșterea cererilor este de 40%

Potrivit reprezentanților DLEP Iași, cererile la evidența persoanelor pentru luna martie au ajuns să doboare toate recordurile din ultimii 10 ani. Raportat la media lunară, creșterea este de 40%.  Datele respective sunt colectate pentru actualizarea Registrului Național de evidență a persoanelor.

„În luna martie am înregistrat cel mai mare număr de cereri primite într-o lună din ultimii 10 ani. Raportată la media lunară anuală creșterea este de 40%. Concret, au fost procesate 8.958 de cereri din care 8.128 pentru acte de identitate, 183 pentru acte de identitate provizorii și 647 pentru viza de reședință”, precizează reprezentanții DLEP Iași.

Directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga, precizează că numărul amplu de cereri se datorează campaniei „Prioritate la identitate“.

„Numărul mare de cereri a fost influențat, în principal, de derularea campaniei Prioritate la identitate! în comunele deservite(1.922 de cereri) cât și de eliminarea restricțiilor de acces în instituțiile publice”, precizează directorul executiv, Marius Bodoga.

Marius Bodoga

Datele din cereri sunt colectate pentru actualizarea Registrului Național de evidență a persoanelor

Peste 2500 de cereri primite în cadrul Campaniei Prioritate la Identitate

Cererile la evidenta persoanelor

Serviciul de evidenţă a persoanelor din Iaşi întocmeşte acte de identitate pentru locuitorii municipiului dar şi pentru persoanele din 26 de comune

Campania „Prioritate la Identitate“ s-a desfășurat în perioada 17 februarie – 7 aprilie 2022. În acest interval au fost primite 2.613 de cereri pentru evidența persoanelor, iar motivul cel mai important pentru solicitarea unui nou act de identitate a fost faptul că precedentul a expirat deja.

„În cadrul Campaniei Prioritate la identitate! desfășurată în perioada 17.02.-07.04.2022 au fost primite 2.613 de cereri iar principalele motive pentru care a fost solicitat un nou act de identitate au fost expirarea termenului de valabilitate, împlinirea vârstei de 14 ani, schimbarea domiciliu, atribuirea unor denumiri de străzi și numere la case. În acest fel persoanele în cauză nu au mai fost nevoite să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea s-a făcut în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie. De la începutul anului am procesat 23.000 de cereri, cu 10% mai multe decât în perioada similară a anului 2019.”, precizează reprezentanții DLEP Iași.

Campania „Prioritate la Identitate“ s-a adresat cetățenilor din comunele arondate, care au beneficiay de asistența celor de la DLEP Iași, care s-au deplasat cu stația mobilă către toate comunele deservite pentru a prelua cererile pentru evidența persoanelor pentru un nou act de identitate.

Comentarii
  • Normal la cati moldoveni le faceți buletine pe șpagă arfi rușine sa nu spuneți ca au crescut cererea de buletine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *