Prima pagină » Actualitate » Cerere de-a dreptul impresionantă a unui elev către învăţătoarea sa. Imaginea a ajuns virală
Cerere de-a dreptul impresionantă a unui elev către învăţătoarea sa. Imaginea a ajuns virală

Cerere de-a dreptul impresionantă a unui elev către învăţătoarea sa. Imaginea a ajuns virală

23 sept. 2020, 11:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ieri, 22 septembrie 2020, un elev din Piteşti a trimis o cerere învățătoarei sale. Băieţelul, elev de şcoală primară, i-a cerut cadrului didactic un lucru benefic pentru „fericirea copilului”. Văzând cererea impresionantă, învăţătoarea a publicat imaginea pe platforma de socializare Facebook, devenind astfel virală.

Ce i-a cerut un elev învăţătoarei sale

Marți, un elev i-a solicitat învățătoarei sale să nu le mai dea teme pentru acasă vinerea, acest lucru fiind „benefic pentru fericirea copilului”.

„Doamna Învățătoare, Subsemnatul Ștefan Şaman, vă rog, în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne dați vinerea teme. P.S. Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului”, este mesajul transmis de Ștefan învățătoarei.

Impresionată de modalitatea în care elevul și-a argumentat  cererea, învățătoarea a acceptat să nu le mai dea copiilor teme, cel puțin în vinerea aceasta.

„Se aprobă! Motivarea este FOARTE TARE!”, a fost răspunsul ei la cererea lui Ștefan, pe care apoi a publicat-o pe Facebook.

„No, ce să fac acum? La o așa motivare… Cel puțin pentru vinerea asta….. m-a blocat. Dar eu încurajez să își spună opinia!”, a scris învățătoarea în postare.

Nu doar învățătoarea a fost impresionată de argumentul adus de elev, având în vedere că postarea a adunat peste 4.100 de reacții și 10.000 de distribuiri, în mai puțin de 24 de ore.

Ion Ghiban, directorul Şcolii Profesionale Tătăruşi, surprins în timp ce dormea la catedră

Ion Ghiban, directorul Școlii Profesionale din Tătăruși, a fost filmat de elevi în timp ce dormea. În timpul orei de curs, directorul care trebuia să predea a adormit la catedră.

Din videoclipurile publicate pe Clubul Tatarusenilor de pretutindeni se poate observa cum cadrul didactic are ochii închiși în timpul orei de curs. În cel de-al doilea filmuleţ acesta pare că a adormit cu telefonul la ureche.

Ion Ghiban este Profesor de Educaţie tehnologică, grad didactic I. A absolvit Liceul Internat „Costache Negruzzi” , promoţia 1974. Este absolvent al Facultății de Electrotehnicǎ, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi și al Facultății de Știinţe Economice de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi. Are urmate cursuri Postuniversitare de Educaţie tehnologică la Universitatea Tehnică ,”Gh. Asachi” din Iaşi

„Reprezentanți ai Inspectoratului Județean Iași vor merge astăzi la Școala Profesională Tătăruși, vor analiza situația semnalată și apoi vom oferi un punct de vedere”, a precizat Antonina Bleorț, inspector școlar și purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Probleme în școlile și liceele din Iași, în plină pandemie de COVID-19! Reacția șefei ISJ Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș

La o săptămână de la începerea noului an școlar, în școlile și liceele din Iași s-a constatat o serie de probleme și dificultăți. În acest context, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a făcut o analiză în baza observațiilor proprii și a echipei pe care o coordonează. Reies, în prim-plan, dificultățile și provocările pentru elevi și profesori, deopotrivă

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, a făcut o analiză în baza observațiilor proprii și a echipei pe care o coordonează, sesizând problemele din școli și licee. Asta la o săptămână de la începerea noului an școlar, în plină pandemie de COVID-19! Sunt evidențiate atât dificultățile, dar și provocările pentru elevi și profesori, deopotrivă.
În acest context, alături de echipa ISJ Iași, au fost căutate soluții, au fost anunțate noi monitorizări în unitățile de învățământ. De asemenea, au fost prioritizate activitățile de învățare într-un mediu sigur, securizat fizic, dar și psihologic.

„Profesorii au încercat să creeze o stare de bine și de comunicare cu elevii, care le-au lipsit mai bine de șase luni. Unii, însă, au trecut repede la predarea noilor conținuturi… În același timp a fost o tatonare constantă a modului în care trebuie să se respecte regulile de igienă, circuitele de intrare-ieșire, pauzele decalate etc. Marea majoritatea a copiilor și tinerilor au respectat regulile de dezinfectare, au purtat măști. Au fost și momente de disconfort semnalate de unii elevi la purtarea măștilor sau la vizibilitatea ușor afectată de către separatoare.
Distanțarea elevilor în școală s-a respectat de cele mai multe ori, dar nu s-a ținut cont de aceasta la ieșirea/intrarea în afara școlii. Elevii și, mai ales, părinții au uitat să pastreze distanța în aceste spații”, a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`