Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cerealele integrale protejeaza ficatul
Cerealele integrale protejeaza ficatul

Cerealele integrale protejeaza ficatul

29 sept. 2020, 14:11,
în Sanatate

Excelente pentru tranzit și silueta, fibrele sunt, de asemenea, aduse în mod regulat in discutie în prevenirea multor patologii: diabet, boli cardiovasculare, cancer colorectal, cancere dependente de hormoni (sân sau ovare) sau chiar osteoporoză. Ultimul studiu arata ca un consum regulat de cereale integrale, bogate în fibre, protejeaza ficatul si ar reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat cu până la 37%, un cancer grav (cel mai adesea este asimptomatic) care afectează în principal bărbații.

Cerealele integrale protejeaza ficatul!

Cercetătorii americani au efectuat o monitorizare la scară largă, analizând datele a peste 125.000 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani în decursul a douăzeci și patru de ani. Dintre aceștia, unii au consumat o cantitate mare de fibre din cereale rafinate, fructe și legume, iar alții erau adeptii consumului de produse care conțin cereale integrale (tărâțe și germeni de grâu). Oamenii de știință au descoperit că consumul de fibre din fructe și legume nu are niciun efect asupra riscului de cancer la ficat. Pe de altă parte, cei care au consumat germeni de grâu au redus acest risc cu 11%, iar cei care au adoptat o dietă bogată în tărâțe de grâu, cu 30%.

Permițând un control mai bun al insulinei și al inflamației, o dietă bogată în cereale integrale este, prin urmare, recomandată bărbaților după 50 de ani pentru a-și proteja ficatul. Alegeti asadar pâine integrală, ovăz, orez brun, quinoa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *