Luni, 16 decembrie 2019, la ora 15.00 și doar în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost invitat tânărul care s-a aventurat într-o zonă fabuloasă și extremă din lume! Cu mărturii și povesti spectaculoase, exploratorul a dialogat despre toate acestea. Este vorba de şef lucrări dr. Gabriel Ionuţ Plăvan – Facultatea de Biologie şi coordonator al Staţiunii de Practică Universitara „Vasile Bacăuanu” Ştefăneşti 1Botoșani, a Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi.
O incursiune în nordul Atlanticului. Călător în Islanda – ţara gheizerelor și a vulcanilor
În prim-planul Dialogului, alături de universitarul, cercetătorul și exploratorul Gabriel Plăvan, a fost recenta sa călătorie în nordul Oceanului Atlantic, mai exact călătoria în Islanda, „tara gheizerelor și a vulcanilor”. Acesta, la începutul acestei luni, a avut și o conferință în faţa membrilor comunității academice de la Universitatea Cuza sub egida „Călătorind pe meridianele Lumii”. Despre toate acestea, despre ce a explorat acolo, pasiunea pentru Știința și Biologie, ce a observat și constatat în această interesantă parte a lumii s-a făcut referință în Studioul BZI LIVE
Coordonator al Staţiunii de Cercetare Ştiinţifică şi Practica Studenţeasca „Vasile Bacauanu”
De remarcat că, chiar de anul acesta, şef lucrări dr. Gabriel Ionuţ Plăvan este noul coordonator al Staţiunii de Cercetare Ştiinţifică şi Practica Studenţeasca „Vasile Bacauanu”, din localitatea Ştefăneşti, judeţul Botoşani. Aici, în prim-plan este un suberb conac, ridicat în urmă cu mai bine de un secol şi un teren de mii de metri pătrați. „E o proprietate aparte a Universităţii noastre. Vom trece la igienizarea şi îndepărtarea vegetaţiei, respectiv la împrejmuirea să. Pe de altă parte, imobilul de patrimoniu aflat acolo va fi expertizat şi vom întocmi un proiect bine pus la punct pentru a demara reabilitarea şi restaurarea clădirii. Urmează ca pe terenul de la Ştefăneşti să plantăm o superbă livada de pomi fructiferi. Va fi un loc de excepţie, o atracţie atât pentru studenţii, cercetătorii sau invitaţii noştri”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza.
Pasiune pentru Cercetare și universul Biologiei
Având în vedere toate acestea, invitatul va oferi date legate de acest loc, proiectele pentru dezvoltarea Staţiunii, investițiile în infrastructura. Nu în ultimul rând, vor fi dialogate elemente ce țin de activitatea sa de cercetător, munca și relația cu studenții, pasiunea pentru Biologie, realități și problematici din arealul învățământului superior. În final, el va achita și câteva din planurile de carieră pe care le are.