Prima pagină » International » Cercetătorii vor dezvolta un vaccin unic ce cuprinde ser împotriva Covid-19 și împotriva gripei. Compania Moderna este în spatele inițiativei
Cercetătorii vor dezvolta un vaccin unic ce cuprinde ser împotriva Covid-19 și împotriva gripei. Compania Moderna este în spatele inițiativei

Cercetătorii vor dezvolta un vaccin unic ce cuprinde ser împotriva Covid-19 și împotriva gripei. Compania Moderna este în spatele inițiativei

10 sept. 2021, 11:06,
în International

Compania Moderna dorește să revoluționeze, în încercarea de a aduce pe piață un vaccin unic ce combină o doză de rapel împotriva noului coronavirus și un ser împotriva gripei. Compania este în faza experimentală.

Compania mai are în vedere și introducerea dozelor anuale pentru mai multe boli respiratorii. Acestea vor aduce venituri considerabile companiei.

Vaccin unic ce combină doză împotriva SARS CoV-2 și ser împotriva gripei

În momentul de față, Moderna se concentrează pe mai multe vaccinuri antigripale, însă cel mai ambițios proiect are în vedere combinare într-un singur vaccin o doză care să combată noul coronavirus și un ser antigripal, astfel efectul de protejare să fie dublu asupra vaccinatului.

Mai mult decât atât aceasta dorește să implementeze introducerea dozelor anuale pentru mai multe boli respiratorii printre care și pentru virusul sincițial.

În ceea ce privește vaccinul anti Covid-19 pentru copii cu vârste între 6 luni și 11 ani, compania a furnizat mai multe date și rapoarte cu privire la stadiul în care se află studiul care este în curs de desfășurare.
Acest studiu implică testarea unei doze de 50 de micrograme din vaccin pe un eșantion de 4.000 de copii.

Având în vedere stadiul înaintat, compania a solicitat autorităților responsabile din SUA autorizarea pentru vaccinarea copiilor. Amintim că vaccinul Moderna a primit anul acesta autorizarea pentru administrarea de urgență a două doze de 100 de micrograme la persoanele de peste 18 ani.

Acțiunile companiei au cunoscut creșteri semnificative

Joi, 9 septembrie 2021, acțiunile companiei Moderna au cunoscut creșteri semnificative. Acestea au înregistrat o creștere de 6.2%.

Mai mult decât atât, conform analiștilor și a investitorilor, aceștia au afirmat faptul că Moderna și Pfizer vor încasa în perioada următoare miliarde de dolari din dozele de rapel administrate împotriva Covid-19. De asemenea, la aceste câștiguri se pot adăuga și veniturile aduse de cele împotriva altor boli, precum gripa.

„Suntem de părere că avem în față o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual cu eficiență ridicată”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

”Credem că Moderna poate fi prima companie de pe piață cu această oportunitate”, a adăugat Stéphane Bancel în legătură cu introducerea vaccinului unic

Autoritățile germane avertizează despre valul 4. Populația trebuie să se vaccineze

Specialiștii din domeniul sanitar german au emis miercuri, 8 septembrie 2021, faptul că valul numărul 4 al pandemiei ar putea fi o problemă majoră pentru populația germană și nu numai, asta dacă în cazul în care numărul oamenilor care se vaccinează nu crește.

Preşedintele institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, atenționează populația să ia în serios avertizările emise, pentru că se dorește ca situația pandemiei să fie depășită și nu aprofundată. Astfel că în cazul valului patru, creșterea numărului vaccinaților este principala soluție.

„Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă”, a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler.

Totalul persoanelor vaccinate în România

Până pe data de 7 septembrie a.c., ora 17.00, este următoarea, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), pe teritoriul României au fost vaccinate cu schema completă 5.178.467, doar cu prima doză 5.293.797 iar totalul fiind de 9.831.806, date înregistrate începând cu 27 decembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *