Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Cercetătorii israelieni anunță că au realizat medicamentul care învinge COVID-19 în doar 5 zile
Cercetătorii israelieni anunță că au realizat medicamentul care învinge COVID-19 în doar 5 zile

Cercetătorii israelieni anunță că au realizat medicamentul care învinge COVID-19 în doar 5 zile

06 feb. 2021, 12:57,
în Sanatate

Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți cu virus în stare gravă cărora li s-a administrat medicamentul, supranumit EXO-CD24, o dată pe zi, s-au recuperat complet în termen de 5 zile.

Un spital israelian susține că ar putea avea un remediu pentru COVID-19, potrivit unui raport al KAN News. Cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv au anunțat joi că au înregistrat rezultate pozitive în studiile preliminare pentru medicamentul care învinge COVID-19 în doar 5 zile.

Profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului a testat un medicament pe care l-a dezvoltat pe pacienții în stare moderată și gravă care suferă de infectia cu noul tip de coronavirus, cu un rezultat pozitiv de 95%.

Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin și eficient și trebuie administrat o dată pe zi, timp de cinci zile.

Cum functioneaza medicamentul care învinge COVID-19 în doar 5 zile

Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în decurs de două zile și au fost externați din spital trei până la cinci zile mai târziu. Un pacient și-a revenit, dar recuperarea a durat cu câteva zile mai mult, au spus reprezentantii spitalului.

După astfel de rezultate pozitive, spitalul a apelat la Comitetul Helsinki al Ministerului Sănătății, pentru a solicita extinderea procesului la mai mulți pacienți. Rezultate asemănătoare au fost prezentate și de către Centrul Medical Hadassah din Ierusalim.

Spitalul a administrat la 21 de pacienți în stare critică care sufereau de afecțiuni subiacente un medicament numit Allocetra. Potrivit medicilor, 19 pacienți s-au recuperat în decurs de șase zile și au fost externați din spital în medie după opt zile.

Medicamentul a fost dezvoltat de profesorul Dror Mevorach Director al Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă, pentru a face față sistemelor imunitare hiperactive care cauzează furtuna de citokine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024