Prima pagină » Actualitate » Cercetătorii au calculat cantitatea de cafea sau cola pe care o poți consuma zilnic fără să-ți pui inima în pericol
Cercetătorii au calculat cantitatea de cafea sau cola pe care o poți consuma zilnic fără să-ți pui inima în pericol

Cercetătorii au calculat cantitatea de cafea sau cola pe care o poți consuma zilnic fără să-ți pui inima în pericol

25 aug. 2024, 17:40,
în Actualitate

Care este cantitatea de cafea sau cola pe care o poate consuma o persoană fără să își pună inima în pericol. Cercetătorii au descoperit răspunsul.

Câtă cafea poți bea zilnic. Cafeaua și cola se numără printre băuturile preferate ale oamenilor de pe întregul glob, dar puțină lume știe care sunt cantitățile ce trebuie consumate pentru a nu-ți pune inimia în pericol.

Oamenii de știință din India și din Marea Britania au realizat mai multe studii și au descoperit câte cești de cafea sau de cola poate să consume un om astfel încât să evite riscul apariției unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Potrivit experților de la Colegiul Medical Zydus, din India, un om nu trebuie să consume mai mult de 400 de grame de cafea pe zi, deoarece există riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, din cauza că forțează inima să bată mai tare.

Cercetătorii spun că această cantitate reprezintă echivalentul a patru cești de cafea, 10 doze de cola sau două de energizant.

Pentru ca sănătatea inimii să nu fie pusă în pericol, cercetătorii recomandă oamenilor să nu consume mai mult de patru cafele sau 10 doze de cola pe zi.

„Cafeina consumată în cantități mai mari poate da peste cap buna funcționare a sistemului parasimpatic, iar de aici până la hipertensiune și probleme cu inima nu mai este decât un singur pas” a transmis medicul Nency Kagathara, principalul autor al acestei cercetări.

Medicul a atras atenția că „este important ca oamenii să știe care sunt riscurile, pentru a le îmbunătăți starea de sănătate”.

Studiul a fost prezentat în cadrul conferinței organizată de Colegiul American de Cardiologie, în timpul căreia participanților le-a fost măsurată tensiunea arterială și pulsul.

Astfel, s-a constatat că cei care au consumat multă cafea aveau niveluri ridicate ale acestor indicatori, după cinci minute de la primele guri luate. Zilnic, milioane de oameni din întreaga lume consumă cafea, deoarece are capacitatea de a crește pe termne scurt nivelurile de adrenalină și cortizol în corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *