Prima pagină » International » Cercetătorii au ajuns la o concluzie! Coronavirus este asemănător cu HIV
Cercetătorii au ajuns la o concluzie! Coronavirus este asemănător cu HIV

Cercetătorii au ajuns la o concluzie! Coronavirus este asemănător cu HIV

05 mart. 2020, 11:25,
în International

Concluzie de ultima oră! Cercetătorii au ajuna la concluzia că virusul Corona este asemănător cu HIV-ul. Covid 19 penetrează de 100 până la 1000 de ori mai rapid decât cel de SARS. Totuşi, unii oameni de ştiinţa considera că virusul nu este unul natural şi că a fost creat în laborator. Întrebat de reporteri, Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii de Microbiologie a explicat că nu se pot infirma sau generaliza concluziile cercetătorilor din China, mai ales ca aceste studii au fost făcute pe un eşantion relativ mic. La studii au participat aproximativ 130 de persoane.

O lucrare semnată de mai mulţi medici indieni a fost restrasa din cauza presiunii politice. În această lucrare se afirma faptul că virusul Wuhan ar fi putut fi conceput genetic. Această afirmaţie a fost făcută în contextul în care proteinele sale spike (teapta- care sun prezente în acele coroane) ar încorpora părţi ale genomului HIV. Aceştia au afirmat că este puţin probabil ca o asemenea tulpina ca cea a virusului HIV, să se găsească întâmplător, în natură, mai ales în COVID 19.

Noi cercetări realizate de o echipă de la Universitatea Nankai, citate de Zerohedge, susţin că virusul Wuhan, acum cunoscut sub numele de COV-19, are o mutaţie asemănătoare HIV care îi permite să pătrundă rapid în corpul uman, prin legarea de un receptor numit ACE2 prezent în membrana celulară.

Alte virusuri extrem de contagioase, inclusiv SARS şi Ebola, vizează o enzimă numită furină, care funcţionează ca un activator proteinic în corpul uman. Multe proteine sunt inactive sau în stare latentă atunci când sunt produse şi trebuie „tăiate” în anumite puncte pentru a activa diferitele lor funcţii.

Când au examinat secvenţa genomului noului coronavirus, profesorul Ruan Jishou şi echipa sa de la Universitatea Nankai din Tianjin au găsit o secţiune de gene mutante care nu existau în SARS, dar erau similare cu cele găsite în HIV şi Ebola. – SCMP

„Această constatare sugerează că modul de infectare al 2019-ncov [noul coronavirus] ar putea fi semnificativ diferit de cel al SARS”, se arată în lucrarea publicată luna aceasta pe Chinaxiv.org – o platformă folosită de Academia Chineză de Ştiinţe, care publică studii înainte de peer review.

„Acest virus poate utiliza mecanismele de împachetare a altor viruşi, cum ar fi HIV”, au adăugat cercetătorii.

Pentru nespecialişti, potrivit unei traduceri aproximative relatate de Zerohedge, virusul Wuhan poate conţine într-adevăr o secvenţă – deci o caracteristică – specifică HIV, care îl face extrem de infecţios, iar acesta este rezultatul unei „mutaţii” destul de bizare.

Din moment ce oamenii de ştiinţă nu au susţinut scandaloasa variantă conform căreia cercetătorii chinezi au creat o versiune aeriană a HIV – variantă care ar arunca în aer comunitatea internaţională – acum dau vina pe o mutaţie. Noua teorie este mult mai corectă politic, deşi şansele ca o asemenea mutaţie „aleatoare” să apară în mod natural sunt extrem de mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024