Prima pagină » National » Cercetați pentru luare de mită: Cinci doctori și o asistentă ar fi primit bani, borcane cu miere şi bulion
Cercetați pentru luare de mită: Cinci doctori și o asistentă ar fi primit bani, borcane cu miere şi bulion

Cercetați pentru luare de mită: Cinci doctori și o asistentă ar fi primit bani, borcane cu miere şi bulion

28 aug. 2024, 23:20, 1 ,
în National

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au început audierile în cazul unui medic de la Spitalul Municipal Timişoara, surprins în flagrant de către ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în timp ce primea mită de la o pacientă. În acest dosar, cinci medici și o asistentă medicală au fost ridicați și aduși la audieri, fiind investigați pentru 40 de acte de luare de mită.

Pe lângă bani, cadrele medicale ar fi primit și produse precum borcane cu miere sau bulion, potrivit News.ro.

Cinci doctori și o asistentă ar fi primit bani, borcane cu miere şi bulion

Audierile au început miercuri după-amiaza, 28 august, iar medicul prins în flagrant a fost găsit cu 1.000 de euro și 1.200 de lei asupra sa. În fața procurorilor, acesta ar fi declarat, conform surselor din anchetă, că a primit banii de la o pacientă pentru a-i achiziționa medicamente și alte produse medicale necesare unei intervenții chirurgicale viitoare.

Celelalte cadre medicale implicate sunt, de asemenea, cercetate pentru primirea de mită. Ancheta a relevat că au primit mită de peste 40 de ori începând din luna aprilie. Mita a constat în plicuri cu bani, dar și în produse alimentare, precum miere sau bulion.

Surse din cadrul anchetei menționează că niciunul dintre cei cinci medici și asistenta medicală cercetați nu ar fi condiționat actul medical de primirea acestor sume sau produse.

Perchezițiile au continuat miercuri seară la locuința medicului prins în flagrant, după ce anterior ofițerii anticorupție au făcut verificări și la domiciliile celorlalte cadre medicale, precum și la camera de gardă și ambulatoriul Secției de Chirurgie Oncologică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. În urma perchezițiilor, au fost confiscate documente și sume de bani.

Ofițerii DGA au desfășurat un total de nouă percheziții în Timișoara, vizând atât Spitalul Municipal, cât și locuințele unor cadre medicale de la această instituție. Medicul de la Secția de Chirurgie Oncologică a fost reținut după un flagrant, în care s-a găsit asupra sa suma de 1.000 de euro, pe care nu a putut-o justifica. Flagrantul a avut loc imediat după ce medicul a finalizat un examen Papanicolau pentru o pacientă, el fiind specialist în ginecologie oncologică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *