Prima pagină » Local » CEO-ul Wizz Air, pentru prima dată la Aeroportul Internațional Iași

CEO-ul Wizz Air, pentru prima dată la Aeroportul Internațional Iași

06 apr. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu, în Local

CEO-ul companiei WizzAir, József Váradi a vizitat ieri, 5 aprilie 2022, baza aeriană a orașului. La întâlnire a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe. Directorul General, Romeo Vatră afirmă că urmează să se extindă infrastructura aeroportului, prin construirea unui noi terminal de pasageri cu dotări de ultimă generație.

Cunoscutul om de afaceri maghiar József Váradi, CEO-ul companiei WizzAir, a venit ieri, 5 aprilie 2022, pentru prima dată în vizită la Aeroportul Internațional Iași pentru a analiza situația punctului aerian al orașului alături de directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, vicepreședinte al CA Aeroportul Iași, Sorin Zaharia, și director Operațiuni Aeroportuare, Ionuț Țigănuș.

mai multe avioane pe pista de aterizare

Noul terminal de pasageri, va avea capacitate dublă de procesare și dotări de ultimă generație

CEO-u l companiei de transport aerian a susținut că în continuare își dorește să investească în baza de la Iași.

Aeroportul International Iasi

CEO-ul WizzAir a asistat la o serie de discuții cu privire la perspectiva de dezvoltare a bazei aeriene ieșene

CEO-ul Wizz Air: „Wizz Air este principalul nostru partener”

În urma discuțiilor purtate cu CEO-ul comapniei aeriene Wizz Air, József Váradi, președintele CJ Iași, Costel Alexe, a declarat că se va investi oricât ar fi nevoie pentru a ajuta la dezvoltarea punctului aerian ieșean.

„Am ținut foarte mult să fiu prezent la această întâlnire, pentru că am dorit să întăresc din punct de vedere administrativ, al CJ, tot efortul și buna colaborare pe care o au echipa de la Aeroportul Iași și operatorul Wizz Air. Suntem hotărâți să investim oricât va fi nevoie pentru a oferi Iașului posibilitatea de a deveni cu adevărat un hub aeronautic. Am convingerea că odată finalizat proiectul de dezvoltare, Aeroportul Iași se va afla în atenția mai multor companii aeriene, obiectivul nostru fiind acela de a atrage cât mai mulți pasageri din toată regiunea de N-E, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina. Astăzi, Wizz Air este principalul nostru partener în ceea ce privește activitatea de operare, și ne-am bucura dacă și pe viitor vom putea colabora din ce în ce mai bine”, a precizat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

aeroport wizzair pe pista de decolare

Directorul General, Romeo Vatră afirmă că urmează să se extindă infrastructura aeroportului

La Iași au fost alocate trei aeronave Wizz Air care deservesc 19 destinații externe

 CEO-ul companiei de transport aerian WizzAir 

CEO-ul companiei de transport aerian WizzAir  a susținut că în continuare își dorește să investească în baza de la Iași

Romeo Vatră, director general al R.A. Aeroportului Iași, a venit cu câteva precizări referitoare la colaborarea dintre compania maghiară și aeroportul ieșean. Directorul general mai menționează că se dorește extinderea bazei aeriene a orașului, drept dovadă fiind interesul cetățenilor moldoveni de a călători prin intermediul aeroportului de la Iași.

„Ca dovadă, la Iași avem alocate trei aeronave Wizz Air ce deservesc 19 destinații externe, la care se adaugă cele două aeronave repoziționate de pe Chișinău și, implicit, 5 rute noi spre centre importante din Europa. Sperăm ca în uma acestor discuții, Wizz Air să ia în calcul solicitarea noastră de a permanentiza cele cinci destinații pe Iași, care de altfel sunt foarte solicitate, în mod special Basel, Berlin, Memmingen. Wizz Air este operatorul aerian cu cea mai mare cotă de piață pe Aeroportul Iași, acoperind 80% dintre rutele deservite, anul trecut compania procesând 67% din traficul total de pasageri. Fără îndoială, această creștere se datorează colaborării cu operatorul Wizz Air, Iașul devenind pentru prima dată al doilea aeroport regional din țară. Un argument solid în extinderea bazei la Iași îl reprezintă inclusiv proximitatea față de Aeroportul din Chișinău, care ne avantajează, existând numeroase solicitări de a facilita transportul rutier sau feroviar dinspre Republica Moldova spre Iași (și invers), ceea ce demonstrează interesul tot mai mare al cetățenilor moldoveni de a călători pe aeroportul nostru. Ne dorim foarte mult alocarea celei de a 4-a aeronave Wizz Air la Iași și diversificarea portofoliului de rute, parte din strategia noastră de dezvoltare”, a afirmat Romeo Vatră.

Extinderea infrastructurii aeroportului: „Noul terminal de pasageri, va avea capacitate dublă de procesare și dotări de ultimă generație”

Pe lângă toate reușitele administrative ale Aeroportului de la Iași, directorul general, Romeo Vatră a menționat că urmează să se extindă infrastructura aeroportului, prin construirea unui noi terminal de pasageri care va dispune de cele mai noi dotări, și servicii de înaltă calitate, pentru a corespunde identității pe care o au.

„Însă, mai mult decât orice, ne bazăm pe atractivitatea de care se va bucura Aeroportul Iași odată cu extinderea infrastructurii, atât în rândul companiilor aeriene cât și al pasagerilor, prin construirea noului terminal de pasageri, care va avea capacitate dublă de procesare, dotări de ultimă generație, mai multe facilități și servicii de calitate. Avem întreaga susținere a Consiliului Județean în realizarea acestui proiect major. Vreau să îi mulțumesc încă o dată Dlui Váradi pentru deschiderea pe care ne-a oferit-o în cadrul acestei întâlniri, și am convingerea că parteneriatul nostru va crește în următorii ani”, a spus directorul general al R.A. Aeroportului Iași, Romeo Vatră, în urma întâlnirii cu CEO-ul Wizz Air, József Váradi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *