Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » CEO-ul Pfizer susține că vaccinurile actuale vor deveni ineficiente
CEO-ul Pfizer susține că vaccinurile actuale vor deveni ineficiente

CEO-ul Pfizer susține că vaccinurile actuale vor deveni ineficiente

31 ian. 2021, 06:29,
în Sanatate

Vorbind la Forumul Economic Mondial Davos 2021, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că este „o mare posibilitate” ca vaccinurile actuale împotriva coronavirusului să nu fie eficiente împotriva noilor tulpini de virus în viitor, deși acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Vaccinurile actuale vor deveni ineficiente

„Este foarte probabil ca într-o zi să se întâmple asta”, a spus Bourla.

Pentru a se pregăti, Pfizer intenționează să poată crea rapid noi versiuni ale vaccinului, a adăugat oficialul. Scopul este ca aceste seruri să aibă aceeași eficacitate de 95% împotriva coronavirusului ca vaccinul actual al Pfizer, a mai spus acesta.

Bourla a spus că Pfizer lucrează la accelerarea cercetării și dezvoltării vaccinurilor. El vrea să reducă timpul de la recunoașterea unei amenințări cu boli infecțioase la scară pandemică până la obținerea unui vaccin autorizat la 100 de zile sau mai puțin – o cronologie chiar mai scurtă decât obiectivul de 300 de zile propus anul trecut de Operațiunea Warp Speed ​​a administrației Trump.

Albert Bourla a subliniat, de asemenea, că orice vaccin creat într-un proces accelerat ar trebui totuși să îndeplinească aceleași standarde înalte de control reglementar pentru a se asigura că publicul are încredere în el.

Începem să înțelegem cum mutațiile ar putea afecta vaccinurile

În ultimele 24 de ore, Johnson & Johnson și Novavax au dat publicității rezultatele eficacității candidaților la vaccinul COVID-19.

Deși perspectivele inițiale pentru vaccinul cu doză unică a lui Johnson & Johnson păreau promițătoare, eficacitatea sa globală se situează la doar 66%. Este mai puțin eficient împotriva variantei B.1.351 identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Vaccinul Novavax din SUA a demonstrat eficacitate de 89% în studiile din Marea Britanie, unde a fost identificată o altă variantă mai contagioasă, dar a scăzut sub 50% în micul studiu din Africa de Sud.

Vaccinul Pfizer, realizat împreună cu BioNTech, nu a fost testat împotriva niciunei variante reale a COVID-19. Dar compania a publicat miercuri rezultate care arată că vaccinul Pfizer-BioNTech funcționează împotriva „pseudovirusurilor” fabricate în laborator concepute pentru a avea aceleași mutații ca variantele găsite pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud.

Bourla a fost unul dintre cei patru vorbitori ai unui grup care a discutat despre necesitatea colaborării între companii și guverne pentru a combate amenințările viitoare la adresa sănătății umane.

Richard Hatchett, CEO al Coaliției pentru pregătirea și inovarea epidemiei, care a vorbit și el în cadrul panelului, a subliniat necesitatea de a fi pregătiți pentru recurențe.

Singura speranță a lumii de a trece învinge virusul este de a controla circulația sa globală

Hatchett, referindu-se la eficiența mai mică de 60% atât a Johnson & Johnson, cât și a Novavax împotriva noii variante de coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud, a declarat că singura speranță a lumii de a trece învinge virusul este de a controla circulația sa globală.

„Guvernele trebuie să recunoască ca bolile infecțioase emergente și firele pandemice sunt o amenințare existențială pentru societatea noastră”, a declarat Hatchett, fost director al Autorității de Cercetare și Dezvoltare Biomedică Avansată. „Sunt o proprietate emergentă a modului în care trăim”.

Dacă vrem ca societatea în general să revina la normal, guvernele trebuie să facă investiții susținute în pregătirea viitoarelor pandemii, a spus Hatchett.

În concluziw, el a spus că lumea ar trebui să se orienteze asupra altor coronavirusuri și a altor familii virale care ar putea evolua catre rate de deces mai mari decât SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`