Prima pagină » Actualitate » CEO-ul lui Pfizer nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, spunând că nu vrea să se bage în față
CEO-ul lui Pfizer nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, spunând că nu vrea să se bage în față

CEO-ul lui Pfizer nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, spunând că nu vrea să se bage în față

17 dec. 2020, 07:31,
George Cristian, în Actualitate

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinul făcut de compania să, spunând pentru CNBC că el și alți directori nu vor „băga în față”. Vaccinul, pe care Pfizer l-a dezvoltat în parteneriat cu BioNTech din Germania, este primul autorizat pentru utilizare de urgență în SUA pentru prevenirea Covid-19.

Comentariile lui Bourla vin ca după ce primele livrări de doze urmează să ajungă la peste 100 din cele 636 de situri de distribuție predeterminate din SUA

Albert Bourla, directorul Pfizer nu s-a vaccinat încă împotriva COVID-19

Directorul executiv al Pfizer , Albert Bourla, nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 al companiei sale, declarând luni că el și alți directori nu vor „tăia linia”, în timp ce oficialii americani încep un efort masiv de distribuire a vaccinului în toată țara.

Vaccinul, dezvoltat de Pfizer în parteneriat cu BioNTech din Germania, este primul aprobat pentru utilizare de urgență în SUA pentru prevenirea Covid-19. Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat vineri utilizarea vaccinului la persoanele cu vârsta peste 16 ani, iar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, duminică, au recomandat oficial utilizarea acestuia.

Cu toate acestea, există doze limitate disponibile și, ca atare, CDC a recomandat statelor să acorde prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății și rezidenților de îngrijire pe termen lung pentru distribuția inițială.

În timp ce compania deţinută de Bourla a dezvoltat vaccinul, el nu s-a vaccinat pentru că nu lucrează în domeniul sănătăţii. El a spus că are și 59 de ani și are o stare de sănătate relativ bună, deci nu este pe deplin potrivit pentru ca să primească vaccinul înaintea altor persoane care au mai mult nevoie de el. Întrebat dacă va accepta să se vaccineze în fața camerelor de filmat, CEO Pfizer a declarat că ia în considerare acest lucru pentru a contribui la campania de vaccinare din întreaga lume. În viziunea lui o astfel de vaccinare ar fi un semnal pentru cei care sunt steptici referitor la vaccinul dezvoltat de compania pe care o deține. El a subliniat însă că „niciunul dintre directori și membrii consiliului de administrație nu va tăia linia”.

Bourla i-a îndemnat, de asemenea, pe americani să „aibă încredere în știință” și a încurajat oamenii să se vaccineze atunci când este cazul, în funcție de vârsta și ocupația lor.

„Acesta este un vaccin care a fost dezvoltat fără a tăia colțurile unei companii cu 171 de ani de acreditări”, a spus Bourla luni la „ Squawk Box ”. „Acesta este un vaccin care a fost dezvoltat în lumina reflectoarelor, în lumina zilei, cu toate datele introduse într-un server.” arată CNBC

Situaţie dramatică în SUA referitor la infectările cu COVID-19

SUA se apropie de punctul de reper inimant al 300.000 de decese cauzate de Covid-19. Înalți oficiali din domeniul sănătății din SUA, inclusiv directorul CDC, Dr. Robert Redfield, au avertizat că este puțin probabil ca rata deceselor să încetinească luni de zile, chiar și pe măsură ce se lansează un vaccin. Acest lucru se datorează faptului că SUA nu are suficiente doze pentru a vaccina în general în întreaga populație de 331 de milioane de americani și trebuie să acorde prioritate celor mai vulnerabile și esențiale țări.

Noul președinte al SUA, Joe Biden a declarat în urmă cu ceva timp că și-a stabilit să vaccineze peste 100 de milioane de cetățeni SUA în 100 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *