Prima pagină » Magazin » CEO-ul Franklin Templeton spune că „toate ETF-urile și fondurile mutuale vor fi pe blockchain” (P)
CEO-ul Franklin Templeton spune că „toate ETF-urile și fondurile mutuale vor fi pe blockchain” (P)

CEO-ul Franklin Templeton spune că „toate ETF-urile și fondurile mutuale vor fi pe blockchain” (P)

04 iun. 2024, 16:14,
în Magazin

Jenny Johnson, președinta și CEO-ul companiei Franklin Templeton, un gigant financiar cu active în valoare de 1,6 trilioane de dolari, și-a reiterat recent poziția pro-blockchain într-un interviu cu prezentatorul Bloomberg, David Westland, în cadrul celei de-a 27-a Conferințe Globale a Institutului Milken din California. Printre subiectele fierbinți discutate, Johnson a avut multe de spus despre tokenizare și inteligența artificială generativă.

Când a fost întrebată cum a beneficiat Franklin Templeton de tokenizare, Johnson a răspuns rapid: „În primul rând, sunt o mare fană a blockchain-ului și a tehnologiei.” Ea a descris o situație în care compania a desfășurat un experiment paralel pentru a procesa evidențele conturilor folosind atât metode tradiționale, cât și blockchain, timp de șase până la opt luni. După cum a spus Johnson, rezultatele au fost foarte pozitive: „Am fost uimiți de cât de mult mai puțin costisitor a fost să rulăm pe blockchain.”

Johnson a adăugat: „Este o tehnologie foarte eficientă și credem că va deschide multe noi oportunități de investiții. Și, sincer, în cele din urmă, cred că ETF-urile și fondurile mutuale vor fi toate pe blockchain.” Ea a atribuit această predicție costurilor uriașe asociate cu verificarea datelor între sisteme disparate – o problemă pe care blockchain-ul a fost intenționat proiectat să o rezolve. Johnson a subliniat, de asemenea, că instituțiile financiare și părțile interesate încă trebuie să verifice datele între părți externe odată ce datele sunt reconciliate intern. „În cazul blockchain-ului,” a afirmat ea, „există o singură sursă de adevăr.”

Economiile monetare și temporale pot duce la oportunități de investiții mai diversificate, potrivit lui Johnson. Ea a citat cazul vedetei pop Rihanna, care a lansat o serie de 300 de tokenuri nefungibile (NFT) care le-au oferit deținătorilor un mic procent din redevențele pentru una dintre melodiile artistei prin intermediul unui contract inteligent.

Aceasta este o referință pe care Johnson a făcut-o și în trecut. După cum a raportat Cointelegraph în octombrie 2023, CEO-ul a relatat povestea Rihanna într-un interviu pentru CNBC’s Delivering Alpha, unde a discutat despre tokenizare ca fiind „securitizare pe steroizi”.

Conversația s-a mutat apoi spre inteligența artificială generativă. Johnson a recunoscut utilitatea sistemelor de inteligență artificială generativă, dar a avertizat și că acestea sunt „cam ca și copilul care ia un ‘10’ la engleză și un ‘4’ la matematică.” CEO-ul a notat că Franklin Templeton a colaborat recent cu Microsoft pentru a construi un asistent de vânzări alimentat de AI, adăugând ulterior că există oportunități de investiții în acest domeniu. Ea a lăudat, de asemenea, potențialul serviciilor de traducere alimentate de AI pentru a depăși barierele lingvistice în finanțe.

Luna trecută, lumea criptomonedelor a traversat un moment important, și anume Bitcoin Halving, un fenomen care influențează direct piața criptomonedelor și poate juca un rol în strategiile de investiții ale marilor firme financiare. Reducerea la jumătate a recompenselor pentru minerit a cauzat un major semnificativ asupra disponibilității și valorii Bitcoin, aspect care nu poate fi ignorat de investitori și analiști.

Într-un context local, Binance România se evidențiază prin eforturile sale de a sprijini educația financiară și accesul la criptomonede. Platforma oferă resurse și suport pentru utilizatori, facilitându-le înțelegerea și utilizarea tehnologiei blockchain. Având un cont pe Binance, utilizatorii pot accesa o gamă variată de instrumente financiare și oportunități de investiții, susținând astfel dezvoltarea și diversificarea portofoliilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *