Prima pagină » Economic Local » Centrul Militar Zonal Iași va primi două autovehicule noi! Valoarea contractului este de aproape 30.000 de euro
Centrul Militar Zonal Iași va primi două autovehicule noi! Valoarea contractului este de aproape 30.000 de euro

Centrul Militar Zonal Iași va primi două autovehicule noi! Valoarea contractului este de aproape 30.000 de euro

17 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Noi achiziții sunt anunțate de Consiliul Județean Iași. Centrul Militar Zonal va primi două autoturisme pentru deplasarea angajaților. Procedura este programată la finalul lunii septembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Consiliul Județean (CJ) Iași anunță noi achiziții în cadrul programului anual. Astfel, pe data de 27.09.2021 este programată licitația pentru achiziția unui număr de două autoturisme ce urmează să fie exploatate de Centrul Militar Zonal Iași. Valoarea estimată a contractului este de 167.008 lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„La livrare, autoturismul va îndeplini toate condițiile impuse de legislația în vigoare pentru admiterea în circulație pe drumurile publice. Autoturismul și echipamentele vor fi noi, fără a fi utilizate anterior, fără să fi avut alți proprietari anteriori. Livrarea autovehiculului se va efectua în cel mult 30 de zile de la data încheierii contractului la Consiliul Județean Iași. La livrare, autoturismul va fi însoțit, în mod gratuit, de prescripțiile tehnice, instrucțiunile de exploatare și întreținere. La livrare, producătorul va distribui un manual de reparații, cu explicațiile codurilor de eroare afișate la bordul autoturismului, precum și un catalog cu piese de schimb și accesorii, respectiv codul acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Va fi achiziționat un microbuz pentru transport persoane

Primul lot al licitației se referă la achiziția unui autoturism din categoria M1 – ce se referă la vechicule pentru transport persone cu cel mult opt locuri în afară de scaunul șoferului. Motorul trebuie să aibă o capacitate cilindrică de 1.500 de centimetri cubi, cu nivel de poluare de minimum Euro 6.

„Dotări: minimum cu acționare manuală, airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasageri față, scaun șofer cu reglare atât lombar, cât și pe înălțime, volan reglabil pe înălțime și adâncime, cotieră centrală față, sistem de degivrare / dezaburire parbriz, sistem extern de spălare a parbrizului, geamuri electrice: minimum față, funcție ECO – mode”, sunt câteva dintre detaliile tehnice ce trebuie respectate de furnizori. Totodată, urmează să fie furnizat alt autoturism cu o capacitate de 5 locuri, motor de 1.500 de centimetri cubi și normă de poluare Euro 6. Și Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad a lansat o licitație similară.

Poliția de Frontieră a încheiat contractul pentru piesele autovehiculelor din dotare

Recent, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat licitația pentru furnizarea unor servicii de reparare și de întreținere a automobilelor, autovehiculelor si a echipamentelor conexe. Prevederea bugetară a licitației este de 648.000 lei, fără TVA. La procedură au fost depuse mai multe oferte pentru mai multe sedii din regiunea Moldovei. La Iași, contractul a fost câștigat de societatea Service DN28 SRL, controlată de Mihai Lăzărescu, patronul Autocenter. Valoarea finală a contractului este de 150.000 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. În anul 2020, DN28 Service SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 758.835 lei, profit de 82.841 lei, cu un număr de doi angajați. În parcul auto ITPF, la nivel regional, se află un număr de 490 de autovehicule, printre care următoarele mărci: Wolkswagen, Scania, Nissan, Dacia, Mitsubishi etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *