Prima pagină » Eveniment-Social » Centrul MAVIS, din cadrul UMF Iași, organizează un curs introductiv de Inteligență Artificială în medicină pentru cadrele medicale, din mai multe Instituții Publice de Sănătate, din Iași
Centrul MAVIS, din cadrul UMF Iași, organizează un curs introductiv de Inteligență Artificială în medicină pentru cadrele medicale, din mai multe Instituții Publice de Sănătate, din Iași

Centrul MAVIS, din cadrul UMF Iași, organizează un curs introductiv de Inteligență Artificială în medicină pentru cadrele medicale, din mai multe Instituții Publice de Sănătate, din Iași

12 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași, partener în proiectul cu titlul „DIGITAL INNOVATION ZONE EDIH – MANUFACTURING & SMART HEALTH for better business, life and health in the North East Romania Region – eDIH-DIZ”, organizează o serie de cursuri specializate, ce au ca subiect principal digitalizarea domeniului sănătății. Joi, 19 septembrie 2024,  va avea loc „Cursul introductiv de Inteligență Artificială în medicină”.

Centrul MAVIS organizează un curs introductiv de Inteligență Artificială în medicină

Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS, din cadrul UMF Iași, organizează o serie de cursuri specializate, destinate cadrelor medicale din Iași.

Primul curs din această serie este „Cursul introductiv de Inteligență Artificială în medicină”, fiind destinat personalului medical, din următoarele Instituții Publice de Sănătate, din Iași: Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iași, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna“ Iași, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Institutul Regional de Oncologie Iași și Institutul de Medicină Legală Iași.

În cadrul acestui curs, disponibil atât în format fizic, cât și online, participanții se vor familiariza cu situația actuală, privind implementarea inteligenței artificiale în medicină atât în mod general, cât și particularizat, pe domenii medicale. Vor primi informații și vor dobândi cunoștințe, cu privire la limitele utilizării IA în medicină și posibilele derapaje etice.

Evenimentul va avea loc pe data 19 septembrie 2024, în intervalul 14:00-19:30. Formatul acestuia va fi hibrid, astfel, fizic, va avea loc la Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS, str. Grigore Ghica Vodă, nr. 13, clădirea Nicolae Leon, etaj12.

Cel mai cunoscut proiect din cadrul centrului MAVIS este „Inima artificială”

Centrul de Inovare şi Transfer tehnologic MAVIS a fost înfiinţat prin proiectul „Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic – CITT MAVIS”, cod MySMIS 128789, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS își propune să devină o structură cheie a ecosistemului regional de inovare, acționând atât ca liant între actorii din sectorul CDI, mediul de afaceri şi utilizatorii finali, cât şi ca accelerator al produselor şi serviciilor inovative, dezvoltate fie prin exploatarea unor rezultate ale cercetării, fie prin acoperirea nevoilor specifice ale companiilor de a dezvolta/îmbunătăţi/testa/valida/transfera un produs sau o tehnologie nouă, pe piaţă, care să răspundă unor probleme ale consumatorului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea şi operaţionalizarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS, în vederea exploatării oportunităților economice, generate de economia argintie și pentru a sprijini dezvoltarea și transferul de soluții tehnologice/servicii către economie, în vederea generării de valoare adăugată și gestionării provocărilor societale, reprezentate de îmbătrânirea populației, accesibilitatea serviciilor socio-medicale, calitatea actului medical și prevenția, diagnosticarea și terapia bolilor.

Amintim faptul că, în cadrul centrului MAVIS, a fost realizată o inimă artificială. Aceasta a fost realizată de o echipă, alcătuită din 30 de studenți, de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, coordonată de drd. Alexandru Pleșoianu, de la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului și îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS. Centrul MAVIS organizează un curs introductiv de Inteligență Artificială în medicină, care va avea loc în data de 19 septembrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`