Prima pagină » Local » Centrul Lingvistic „Twinkle Star” Iași vine în ajutorul mamelor și copiilor din Ucraina

Centrul Lingvistic „Twinkle Star” Iași vine în ajutorul mamelor și copiilor din Ucraina

08 mart. 2022, 08:30,
Ana Crețu în Local

Războiul din Ucraina a dus la refugierea mai multor mame și copii pe teritoriul României. Centrul Lingvistic „Twinkle Star” din Iași dorește să vină în ajutorul mamelor și copiilor din Ucraina care au fugit din calea războiului. O grădiniță și un spațiu educativ este un ajutor pe care îl poate oferi centrul. La acest moment se caută educatoare și învățătoare care vorbesc în limba ucraineană. Pentru a participa ca voluntar sau ca persoană care are nevoie de acest grup de suport trebuie să completezi un formular.

Twinkle Star este o instituție de prestigiu cu o experiență de colaborare de 13 ani de zile. În ideea de a oferi un ajutor potrivit copiilor refugiați din Ucraina, Twinkle Star a venit cu inițiativa de a oferi un spațiu, materiale necesare și o colaborare cu instituții de învățământ private și de stat.

Grădiniță pentru copiii refugiaților din Ucraina

Ucraina este un loc tot mai periculos pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe persoane fug pentru a-și salva viața. Atacurile și bombardamentele nu încetează să insufle o spaimă de moarte atât mamelor, cât și micuților care încă nu înțeleg cu adevărat evenimentele.

„În lumina evenimentelor recente, Twinkle Star Iași  dorește să vină în ajutorul mamelor și copiilor care au fugit din calea războiului din Ucraina și s-au stabilit, pentru moment, în Iași. Vom facilita funcționarea unei grădinițe și a unui spațiu educativ în Iași, pentru copiii refugiaților din Ucraina”, a menționat Ruxandra Bucevschi, pe pagina de Facebook, Twinkle Star.

Centrul Lingvistic „Twinkle Star“ a postat pe pagina oficială de Facebook mai multe informații prin care evidențiază ideea de a organiza un spațiu care se adresează familiilor refugiate.

„Punem la dispoziție un spațiu destinat mamelor refugiate, unde acestea vor putea socializa cu alte persoane aflate în situație similară (un grup de suport) și în același timp vom încerca să intermediem întâlniri între acestea și posibili angajatori”, se precizează în postare.

Ruxandra Bucevschi, reprezentantul centrului „Twinkle Star”, a spus reporterilor de la BZI despre cum se va proceda în momentul în care mămicile împreună alături de copii se vor prezenta la centru.

„Mămicile o să fie ajutate de voluntari să își facă un CV, iar în acest timp copilul își poate desfășura activitatea educativă într-un mediu plăcut”, menționează Ruxandra Bucevschi.

Ce ajutor poate oferi „Twinkle Star” mamelor și copiilor din Ucraina

Toate mamele din Ucraina, împreună cu micuții lor, pot beneficia de un spațiu pentru desfășurarea activităților educative. Centrul Lingvistic poate acorda 30 de locuri pentru copiii de grădiniță și 30 de locuri pentru elevii începând cu clasa întâi până în clasa a patra.

Programul de desfășurare al acestor cursuri este de luni până vineri de la orele 8:00-12:00.

Cei de la „Twinkle Star” facilitează întâlnirea dintre educatori și învățători cu elevii ucraineni. Centrul dispune de spațiu, materiale necesare desfășurării activităților cum ar fi: fișe, creioane colorate, markere, echipament tehnic și altele. Un aspect important pe care îl poate asigura Centrul Lingvistic este colaborarea cu instituții de învățământ private și de stat pentru îndrumare în cadrul procesului educativ.

Chiar dacă această inițiativă pare ușor realizabilă, este nevoie și de un ajutor din partea celor care au posibilitatea. Centrul este în căutarea educatoarelor și învățătoarelor din Ucraina. Bineveniți sunt și voluntarii vorbitori de limbă ucraineană pentru suport în cadrul procesului educativ.

Este nevoie de un microbuz cu șofer care să asigure transportul copiilor către centrul educațional.

Cei care doresc să se implice în cadrul acestui proiect trebuie să completeze formularul. Există trei tipuri de formulare, unul este pentru mame și copii  https://forms.gle/1BSegjvZe7S3sXtp7, . cel de-al doilea este pentru cadrul didactic care poate ajuta https://forms.gle/nCvJJfk6p9XeTVi49, iar cel pentru voluntari este separat https://forms.gle/mKMmNVpogxS5iucM7.

Ajutorul acordat mamelor și copiilor din Ucraina vine în ultimele zile de la mai multe instituții din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *