Prima pagină » Eveniment-Social » Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași prezintă o serie de recomandări pentru completarea fișei de înscriere la liceu 2024
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași prezintă o serie de recomandări pentru completarea fișei de înscriere la liceu 2024

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași prezintă o serie de recomandări pentru completarea fișei de înscriere la liceu 2024

13 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași a publicat o listă de recomandări de completare a fișelor de opțiuni pentru admiterea la liceu. Înscrierile au început în data de 11 iulie 2024 și se vor încheia pe 22 iulie 2024.

Pașii pentru completarea fișei de înscriere la liceu 2024

Înscrierile pentru admiterea la liceu 2024 continuă până în data de 22 iulie 2024. Această procedură se realizează la școală, în prezența părinților și a profesorului diriginte.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași a publicat o listă de recomandări de completare a fișelor de opțiuni pentru admiterea la liceu. Acestea sunt:

Pasul 1: Analizează-ți opțiunile. Realizează o listă a liceelor care se potrivesc cu aptitudinile, valorile, interesele și pasiunile tale, scrie avantajele și dezavantajele, posibilele consecințe ale parcurgerii fiecărei alternative.

Pasul 2: Ierarhizează-le în ordinea preferințelor, chiar dacă nu eşti sigur că media îți permite să intri. Poți alege variante care au o medie până la un punct peste media ta. Nu completa o opțiune nedorită înaintea unei opțiuni dorite!

Pasul 3: Verifică poziția ta în ierarhia județeană și compară cu numărul de locuri disponibile pentru opțiunile de pe lista ta. Poți compara locul tău din ierarhie şi cu clasamentele anilor precedenți.

Pasul 4: Completează un număr mare de opțiuni, ținând cont de media ta de admitere și poziția în ierarhie. Alege variante care au o medie cu cel puțin două puncte sub media ta. Cu cât poziția în ierarhie e mai jos, cu atât numărul de opțiuni trebuie să fie mai mare!

Pasul 5: Verifică corespondența codurilor din ghidul de admitere cu opțiunile exprimate. Orice opțiune greșită te poate conduce la o repartizare nedorită!

Criterii de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere la liceu 2024

Pentru elevii cu medii egale de admitere, primul criteriu de departajare este media de gimnaziu. În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii: media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, nota obținută la proba de Matematica și nota obținută la proba de Limba maternă, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limba maternă.

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *