Prima pagină » Local » Centrul ieșean de distribuire a alimentelor către familiile refugiaților din Ucraina e pe punctul de a se închide! Asociația Împreună pentru Miroslava caută un nou depozit

Centrul ieșean de distribuire a alimentelor către familiile refugiaților din Ucraina e pe punctul de a se închide! Asociația Împreună pentru Miroslava caută un nou depozit

22 iun. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță în Local

Asociația Împreună pentru Miroslava a anunțat recent că vor fi nevoiți să-și sisteze activitatea de susținere a ucrainenilor din cauză că depozitul în care activau a fost vândut. Astfel, centrul de distribuire a alimentelor către familiile refugiaților din Ucraina e pe punctul de a se închide. Reprezentanții asociației încearcă să găsească cât mai repede o soluție pentru a-și putea continua misiunea, dar până acum s-au confruntat cu dificultăți în a înlocui spațiul.

De la declanșarea războiului în Ucraina, Asociația Împreună pentru Miroslava s-a ocupat de sprijinirea ucrainenilor care le solicitau ajutorul. În acest sens, ei au oferit haine, produse de îngrijire personală și alte bunuri la care refugiații nu aveau acces.

jucarii si baxuri de pampers in cutii de carton

Asociația Împreună pentru Miroslava a pus la dispoziția ucrainenilor diverse bunuri

Centrul de distribuire a alimentelor e în pericol

Grigorescu Lucian, fondatorul si presedintele Asociatiei Impreuna pentru Miroslava

Grigorescu Lucian, președintele Asociației Împreună pentru Miroslava, caută un nou depozit

Joi, 21 iunie 2022, Asociația Împreună pentru Miroslava a anunțat că sunt puși în situația de a-și sista activitatea. Depozitul nu era deținut de Asociație, ci de compania Electra, care a decis punerea în vânzare a spațiului, obligându-i astfel pe reprezentanții asociației să părăsească clădirea amplasată în cartierul Tudor Vladimirescu.

„Problema e că cei de la Electra au vândut spațiul. Dacă nu ar fi vândut am fi putut rămâne acolo în continuare. Era dat în mod gratuit și pus la dispoziția asociației de când a început războiul în Ucraina”, a explicat Grigorescu Lucian, fondatorul și președintele Asociației Împreună pentru Miroslava.

Astfel, în săptămâna 20-26 iunie, aceștia nu și-au putut desfășura activitatea de ajutorare a ucrainenilor.

Cererea pentru alimente, haine și produse cosmetice de care au nevoie familiile din Ucraina a rămas constantă. De la declanșarea conflictului și până acum, aproximativ 3000 de persoane au apelat la serviciile puse la dispoziție de Asociație și, săptămânal, circa 300 de indivizi vin la centru pentru a solicita diverse bunuri de care au nevoie și pe care le e dificil să le procure pe calea tradițională.

„Noi distribuim alimente acolo de 2 luni și jumătate, de 3 luni aproape, odată pe săptămână. Vin în jur de 300 de persoane acolo când deschidem”, a menționat președintele asociației.

grafica cu activitati oferite copiilor ucraineni

Asociația Împreună pentru Miroslava a întreprins diverse acțiuni pentru a ajuta refugiații ucraineni

Înlocuirea depozitului, mai complicată decât pare

cutii de carton cu obiecte vestimentare in depozit

Aproximativ 300 de ucraineni apelează săptămânal la serviciile oferite de Asociația Împreună pentru Miroslava

Puși în această postură, reprezentanții nu se dau bătuți. Ei sunt în căutarea unui nou spațiu. Din păcate, până la soluționarea situației, au fost nevoiți să își sisteze activitatea, iar persoanele care ar fi apelat la ei în acest timp, au rămas fără ajutor. Aceștia nu au nevoie de un spațiu mare, ci de un simplu depozit în care să poată stoca produsele destinate ucrainenilor și, eventual, un stand Egros.

„Deocamdată căutăm. Asta e prima săptămână când nu avem spațiu. Am sistat activitatea. Nu trebuie să fie un spațiu neapărat mare. Noi doar depozităm alimente și, de exemplu, un stand de la Egros ar fi suficient, aproximativ 15 m². Important este ca oamenii să aibă unde să aștepte când vin mai mulți. Ca spațiu de aprovizionare nouă ne trebuie aproximativa 15-40 m². Nu ne trebuie un spațiu foarte mare”, a anunțat Grigorescu Lucian.

Președintele Asociației Împreună pentru Miroslava a menționat că a încercat să ia legătura cu mai multe depozite pentru a-și putea relua activitatea cât mai repede, dar acestea nu i-au răspuns la solicitare.

Asociația a fost profund implicată încă de la declanșarea conflictului, ei asigurând mai multe facilități familiilor refugiaților. Au oferit saltele, spații de cazare, transport intern gratuit, hrană, medicamente și servicii medicale, precum și un traducător care să ajute în tot acest proces, iar închiderea centrului de distribuire a alimentelor a venit într-un moment inoportun, cererea fiind în continuare mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`