Prima pagină » National » Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea se confruntă cu o criză majoră de sânge
Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea se confruntă cu o criză majoră de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea se confruntă cu o criză majoră de sânge

05 sept. 2024, 23:59,
în National

Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea se confruntă cu o criză majoră de sânge, stocurile pentru pacienții cu Rh negativ fiind complet epuizate. Potrivit unui comunicat oficial, cererile pentru grupe de sânge cu Rh negativ au crescut alarmant în ultima perioadă, iar acest lucru pune în pericol viața pacienților care au nevoie de transfuzii urgente, transmite Radio Cluj preluat de Rador.

„Din cauza creșterii neobișnuite a cererilor, în acest moment suntem în imposibilitatea de a mai ajuta pacienții cu grupa: O negativ, A negativ, B negativ și AB negativ, stocurile fiind epuizate!!”, avertizează conducerea centrului.

Aceștia fac un apel urgent către bihoreni, în special către persoanele cu Rh negativ

Aceștia fac un apel urgent către bihoreni, în special către persoanele cu Rh negativ, să se prezinte pentru donarea de sânge.

„Rugăm insistent persoanele cu Rh NEGATIV să se prezinte pentru donarea de sânge! Ajutați-ne să-i ajutăm!”, este apelul disperat al personalului medical.

Criza de sânge afectează grav capacitatea spitalelor din Oradea și din județul Bihor de a trata pacienți aflați în stare critică. Pacienții cu Rh negativ, indiferent de grupa sanguină (O, A, B sau AB), pot primi transfuzii doar cu eritrocite cu Rh negativ, ceea ce face situația și mai dificilă. Fără un aport rapid de sânge de la donatori, riscul pentru acești pacienți crește semnificativ.

Toate persoanele cu vârsta între 18 și 60 de ani, care sunt sănătoase și îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru donarea de sânge, sunt încurajate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea de pe strada Louis Pasteur, nr. 30. Este important ca donatorii să fie sănătoși, să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de donare și să aibă o greutate minimă de 50 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024