Centrul Climb Again Iași deschide 30 de locuri noi în programul gratuit de terapie și incluziune prin escaladă pentru copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii, care se numește „Peste Limite”. Reprezentanții centrului își doresc să creeze terapie gratuită prin escaladă într-un mediu cât mai atractiv, astfel că beneficiarii se vor cățăra împreună cu clienții tipici ai sălii. De acest program pot beneficia toți copiii cu vârsta de peste 6 ani și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii
Copiii și tinerii cu dizabilități vin săptămânal la Climb Again Iași la o ședință de o oră de terapie prin escaladă. O ședință include încălzire, jocuri interactive și escaladă, într-un cadru distractiv și sigur pentru copii, sub supervizarea monitorilor și voluntarilor noștri. În momentul de față sunt 21 de copii înscriși în program, majoritatea cu tulburare de spectru autist, iar celelalte locuri sunt disponibile pentru înscriere.
Copiii și tinerii cu diazbilități pot beneficia de terapie gratuită prin escaladă
Centrul Climb Again din Iași lansează un nou program, de care pot beneficia toți copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii. Aceștia vor să creeze medii atractive și unice, astfel încât toți beneficiarii să obțină rezultate vizibile, în cadrul ședințelor de terapie.
„Copiii și tinerii cu vârsta peste 6 ani, cu dizabilități neuromotorii și locomotorii, sunt așteptați la sală pentru a explora terapia prin escaladă, iar părinții și tutorii pot afla mai multe despre program de la echipa Climb Again Iași sau pot veni pe 6 decembrie între orele 16:30-19:00 și se vor familiariza cu tipul evenimentului”, declară Ștefana Bănică, reprezentant al Centrului Climb Again Iași.
Programul de terapie contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă și la dezvoltarea motricității fine și grosiere. În cadrul programului, organizăm și ateliere de dezvoltare personală pentru copii și adulți.
„Evenimentele și ședințele de terapie pe care le ținem au și o importantă componentă de incluziune. Beneficiarii se cațără și alături de clienții tipici ai sălii; încercăm astfel să creăm un mediu mai incluziv și lipsit de prejudecăți și să îi integrăm pe copii și tineri în comunitatea de cățărători din Iași”, adaugă aceasta.
Care sunt beneficiile terapiei
Beneficiile terapiei prin escaladă visează creșterea încrederii de sine și va ajuta persoanele cu dizabilități în dezvoltarea armonioasă a psihicului. Mai mult decât atât, dezvoltarea motricității și a psihomotricității reprezintă un factor important în viața copiilor și tinerilor cu astfel de afecțiuni.
„Terapia prin escaladă va crește încrederea de sine, vor depăși unele limite fizice sau psihice, vor avea o mai bună cunoaștere de sine, dezvoltarea motricității fine și grosiere, a psihomotricității, a atenției și a puterii de concentrare, a unor noțiuni disciplinare de bază și a capacității de a elabora strategii și de a găsi soluții”, comunică reprezentanta Centrului Climb Again.
Reprezentanții centrului susțin că beneficiarii programului „Peste Limite” vor veni săptămânal la o ședințp gratuită de terapie prin escaladă. Această ședință va include și încălzirea, care este un moment important din cadrul terapiei și vor creea cadre distractive și sigure.
„Copiii și tinerii cu dizabilități vin săptămânal la Climb Again Iași la o ședință de o oră de terapie prin escaladă. O ședință include încălzire, jocuri interactive și escaladă, într-un cadru distractiv și sigur pentru copii, sub supervizarea monitorilor și voluntarilor noștri”, afirmă Ștefana Bănică, cu privire la ședințele de terapie gratuită prin escaladă.