Comuna Cozmești, din județul Iași, va beneficia de dotări moderne pentru centrul de afterschool. Procedura de achiziție va avea loc la finalul lunii noiembrie 2020. Comisia de evaluare va declara câștigătoare oferta financiară cu prețul cel mai mic. Clădirea a fost construită prin Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Primăria intenționează să intervină și la fațada clădirii
Primăria comunei Cozmești, județul Iași, intenționează să doteze cu echipamente moderne centrul afterschool din localitate. Licitația este programată pe data de 26.11.2020. Prevederea bugetară a procedurii este de 180.019 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro. Autoritatea contractantă va achiziționa mobilier, veselă, echipamente electrice și electronice, mobilier exterior. Centrul a fost înființat în urmă cu mai mulți ani cu finanțare asigurată din fonduri europene.
„Construcția ce urmează a fi modernizată a fost realizată în 2011, prin fonduri nerambursabile din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, și a fost dată în folosință în 2013. Clădirea are regim de înălțime parter și formă dreptunghiulară în plan. De-a lungul timpului, din cauza intemperiilor, clădirea a fost afectată, fiind necesare unele reparații. În ceea ce privește bunurile și echipamentele din dotarea centrului afterschool, acestea sunt depășite din punct de vedere moral și tehnic din cauza utilizării lor în cadrul activităților ce se desfășoară cu copii, fiind necesară înlocuirea lor”, se arată în caietul de sarcini.
Produsele trebuie să aibă o garanție de minimum 12 luni.
Policlinica cu plată din Copou, municipiul Iași, va fi transformată de reprezentanții municipalității
Și Primăria Iași investește în mediul școlar. Mai precis, edilii vor să transforme sediul fostei Policlinici cu plată din strada Codrescu, cartierul Copou, în grădiniță. Recent, municipalitatea a semnat contractul pentru achiziția serviciilor de proiectare. Serviciile vor fi realizate de Arhitectis Trust SRL, din Iași, care a depus o ofertă de 124.000 lei, fără TVA. Societatea este condusă de arhitectul Ladislau Mihael Lăcătușu. În 2019, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 292.554 lei, profit de 220.692 lei, datorii de 38.722 lei, cu un număr de 3 angajați.
„Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât și al stabilității și siguranței construcției, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii”, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local în luna august 2020.
Investiția este estimată la nivelul sumei de 1,1 milioane de euro. Grădinița va avea o capacitate de 200 de locuri în opt săli de grupă.