Prima pagină » Local » Centru de vaccinare, în parcare la Palatul Culturii din Iași. Ieșenii se pot vaccina cu Pfizer la noul spațiu drive-thru din centrul orașului

Centru de vaccinare, în parcare la Palatul Culturii din Iași. Ieșenii se pot vaccina cu Pfizer la noul spațiu drive-thru din centrul orașului

26 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un nou centru drive-thru va apărea în municipiul Iași. După cel de la complexul Era, autoritățile vor inaugura astăzi, 26 mai 2021, un centru drive-thru în parcarea de la Palatul Culturii din Iași

În cursul zilei de astăzi, 26 mai 2021, de la ora 15:00, va fi inaugurat un nou centru drive-thru pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Centrul va funcționa în parcarea de la Palatul Culturii din Iași, conform autorităților județene. La inaugurarea de astăzi vor participa printre alții, șefii administrației județene, dar și unele cadre medicale. La Palat vor fi prezenți dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Radu Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, dar și prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.

Centru de vaccinare la Palatul Culturii

Centrul de vaccinare drive-thru de la Palatul Culturii Iași va fi deschis zilnic între orele 10:00-22:00, iar ieșenii se pot vaccina cu vaccinul Pfizer BioNTech. S-a luat această decizie pentru a-i determina pe ieșeni să se vaccineze într-un centru aflat într-o zonă mai intens circulată. Spre comparație, la centrul de la Complexul Era s-au vaccinat până acum 3.000 de persoane. Un alt centru va fi inaugurat la Aeroportul Iași, la acesta urmând a fi folosit vaccinul Johnson & Johnson.

„Suntem într-o analiză a situației vaccinării. Sperăm ca alături de Direcția de Sănătate Publică să deschidem un alt centru și la Aeroportul Internațional Iași. Trebuie să identificăm toate modalitățile prin care putem crește ritmul de vaccinare al persoanelor din mediul rural”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Conform oficialităților, până în prezent s-au vaccinat circa 300.000 de persoane în județul Iași.

Campanie de vaccinare în mediul rural din județul Iași

Conducerea Prefecturii Iași a mai menționat și faptul că în perioada următoare va fi intensificată și campania de vaccinare în mediul rural.

„Dorim intensificarea campaniei de vaccinare, mai ales în mediul rural. Am făcut o reorganizare a centrelor de vaccinare din mediul rural, respectiv le-am arondat la comunele limitrofe. Echipele mobile țin legătura cu primarii și se deplasează atunci când apar solicitări. În paralel, ținem legătura cu medicii de familie și ne dorim ca ei să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate și să înceapă vaccinarea în mediul rural”, a spus prefectul Marian Grigoraș.

În unele centre se folosește vaccinul Astra Zeneca, însă ieșenii refuză să se vaccineze.

Întâlniri în județ cu medicii de familie pentru vaccinarea anti-Covid

De altfel, prefectul Marian Grigoraș a menționat că în perioada următoare vor avea loc întâlniri cu autoritățile locale și cu medicii de familie pentru intensificarea campaniei de vaccinare.

„Avem în vedere modificările de ordin organizatoric și vor putea alege tipul de vaccin cu care să vaccineze. În perioada următoare vom organiza o serie de întâlniri în județ. Prima întâlnire va fi luna viitoare, pe 30 iunie, la Pașcani, cu autoritățile locale și medicii de familie, din municipiu și zonele limitrofe. Vor mai fi apoi întâlniri la Hârlău, Târgu Frumos sau Răducăneni etc. Vom vedea apoi cum evoluează lucrurile”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș.

În județul Iași au fost și situații legate de vaccinare care s-au mutat în instanță.

Fonduri pentru spitalele din Iași. 40 de milioane de lei pentru echipamente medicale

Autoritățile județene au luat în calcul și alte proiecte pentru a combate pandemia COVID-19. În afara centrului drive-thru de la Palatul Culturii din Iași și a celui de la Aeroportul Iași, se vor aloca fonduri și pentru unitățile medicale. Astfel, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a obținut o finanțare de 15,6 milioane de lei, iar Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” a obținut o finanțare de 787 de mii de lei. Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” a obținut o finanțare de 4,1 milioane de lei, iar Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, o finanțare de 17,1 milioane de lei. De asemenea, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” va beneficia de 2,3 milioane de lei. Fondurile sunt puse la dispoziție în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024