Prima pagină » National » Centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate, susţine Alexandru Rafila
Centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate, susţine Alexandru Rafila

Centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate, susţine Alexandru Rafila

21 feb. 2022, 14:40,
în National

Alexandru Rafila susţine faptul că centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate. Ministrul Sănătății este de părere că decizia va fi impusă în momentul în care pandemia îşi va pierde de intensitate. Pentru a asigura accesul celor care au simptome la testare. Oricum, după situaţia din ultimele zile se poate observa o descreștere a cazurilor de zilnice de COVID-19. Alexandru Rafila a precizat în trecut faptul că vom putea renunța la mai multe restricții.

În aceste momente este posibilă testarea la medicii de familie, iar pe raza județului Iași sunt peste 100 astfel de cabinete la care oamenii care au simptome pot apela. Autoritățile au transmis un set de regule pe care pacientul trebuie să le respecte.

Centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate

Alexandru Rafila a anunțat că, pe măsură ce pandemia nu va mai fi atât de intensă, centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate. Cetățenii care vor dori să se testeze o vor face la medicii de familie dar şi în spitalele de boli infecțioase. Totuşi, ministrul precizează faptul că în cazuri speciale, oamenii care au simptome vor putea fi testaţi şi de cei care lucrează pe ambulanțe:

”Eu atunci, în momentul în care vom avea această situație, vă dați seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar mare majoritate a testărilor va fi realizată la medicii de familie, care au instrumentele și dotările pentru a face acest lucru. Bineînțeles, dacă vor exista solicitări deosebite se vor putea adresa ambulanței sau în spitalele de boli infecțioase, care vor rămâne funcționale și se vor găsi astfel de teste Covid-19.”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila anunță eliminarea restricțiilor din România

Ministrul Sănătății a vorbit în mai multe rânduri despre eliminarea restricțiilor. Alexandru Rafila a anunțat recent eliminarea restricțiilor din România dar într-un context favorabil din punct de vedere epidemiologic. Concret, ministrul precizează faptul că cel mai important indicator care va duce la atitudinea de eliminare a restricțiilor este numărul de cazuri care ajung în spital şi la Terapie Intensivă

Se poate vedea un tren descrescător, atât din punct de vedere al cazurilor de infectare cât și rata de pozitivitate. Înregistram un număr descrescător al cazurilor de deces. Este unul stabil. Cazurile de la Terapie Intensivă este un indicator destul de important pentru că discutăm ca să putem să aplicăm un calendar de ridicare a măsurilor de restricție, în momentul în care numărul de cazuri spitalizate, şi mai ales spitalizate în secțiile de Terapie Intensivă înregistrează o scădere semnificativă. a precizat ministrul Sănătății.

Medicii de familie deja testează gratis împotriva COVID-19 la Iași

Sunt peste 100 de medici de familie care deja testează gratuit împotriva COVID-19 la Iași. Testele care sunt rapide antigen cu probă nazo-faringiană sunt asigurate de către Ministerul Sănătății. Decizia de a implica în procesul de testare a medicilor de familie a fost pusă în practică de pe data de 13 ianuarie 2022. Din totalul de 147 de medici de familie la care poţi să te testezi gratis, 50 sunt în municipiul Iași, iar diferența este reprezentată de medici de familie din alte localități din judeţul Iași.

Totuşi, pacientul care are simptome trebuie să respecte unele indicații pentru a se testa gratis. Vorbim despre faptul că presupusul bolnav trebuie să se izoleze la domiciliu, în momentul în care apar simptomele, iar ulterior să anunţe medicul de familie. Altfel spus, se poate că pacientul să se deplaseze la medicul de familie pentru a se testa dar trebuie să vină cu maşina personală sau cu o ambulantă. Este foarte important ca pacientul să nu se meargă cu mijloacele de transport în comun pentru a evita transmiterea către alte persoane a virusului.

Centrele de testare COVID-19 vor fi desfiinţate, iar medicii de familie vor avea mai multă treabă. Este de așteptat modul în care situația va decurge și dacă medicii de familie vor putea face față cu brio unei astfel de cerințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *