Prima pagină » Sanatate » Centella asiatică folosită în cosmetologie. Cum să ai grijă de pielea ta folosind această plantă

Centella asiatică folosită în cosmetologie. Cum să ai grijă de pielea ta folosind această plantă

24 mart. 2023, 11:19,
BZI.ro, în Sanatate

Centella asiatica este o plantă medicinală, utilizată pe scară largă în cosmetologia coreeană, care are ca efect regenerarea intensă a dermului și întărirea barierei de protecție. Acest ingredient natural, delicat și sigur este adăugat în diferite tipuri de produse de îngrijire, precum creme, tonice, loțiuni, seruri, esențe și măști.

În lupta pentru o piele tânără și sănătoasă, majoritatea fetelor cred că „totul este corect”. Peelingurile chimice, tratamentele de înfrumusețare agresive, îngrijirea pielii aleasă necorespunzător dau mai devreme sau mai târziu „rezultate”, foarte nefavorabile. Și dacă la toate acestea adăugăm situația proastă a mediului din zonele metropolitane moderne, stresul frecvent, lipsa somnului, viața în ritm rapid, alimentația precară, obținem o piele cu o barieră epidermică clar deteriorată. Mai mult de 50% dintre femei suferă de piele sensibilă. Pielea supusă stresului zilnic necesită o îngrijire specială.

Centella asiatică. Cum înflorește planta?

Centella asiatică este o plantă erbacee cu o colorare care variază de la roșu-verde la salată. Nu crește mai înalt de 15 cm. Frunzele sale întregi cresc în smocuri, care sunt atașate de tulpini prin pețioli lungi. Frunzele sunt de formă ovală, împodobite de-a lungul marginilor cu denticule mici. Centella înflorește cu flori mici, delicate, de culoare roz, care apar în iunie și dispar în octombrie.

Centella se găsește în bazinul Oceanului Indian. În mediul natural se găsește cel mai frecvent în pădurile cu umiditate ridicată, de-a lungul lacurilor, mlaștinilor și râurilor. De asemenea, este populară și frecvent utilizată în scopuri medicinale și cosmetice în Africa de Sud, India și Madagascar. Cu toate acestea, este deosebit de popular în industria de înfrumusețare din Coreea de Sud.

Materiile prime pentru scopuri cosmetice sunt recoltate primăvara, înainte de a înflori. Rădăcinile, tulpinile și frunzele colectate sunt mai întâi uscate într-un loc întunecat și aerisit și apoi măcinate în butoaie speciale. Gradul de măcinare depinde de utilizarea preconizată a materiei prime.

Ce spun specialiștii despre îngrijirea pielii cu ajutorul produselor pe bază de Centella?

Unele studii, populare în rândul oamenilor de știință japonezi, chinezi și indieni, dovedesc eficacitatea medicamentelor cu Centella asiatica în tratamentul glaucomului, sclerodermiei, miopiei, obezității. Cu toate acestea, ne interesează cel mai mult efectul ingredientului asupra pielii noastre.

Centella contribuie la vindecarea rănilor, produsele cosmetice care conțin centella repară rapid zonele deteriorate ale dermului și elimină inflamațiile. În plus, produsele cosmetice au efecte regeneratoare, planta stimulează regenerarea țesuturilor la nivel celular.

În plus, crema are un efect calmant, ingredientul ajută la calmarea mâncărimilor, iritațiilor, alergiilor. În plus, aceasta este hidratantă. Centella umple dermul cu hidratare și nutrienți. Mai mult decât atât, crema asigura un drenaj limfatic. Ingredientul normalizează fluxul sanguin, elimină limfa stagnantă.

Centella asiatică conține antioxidanți puternici care stimulează producția de colagen natural și acid hialuronic. Proprietățile sale de întinerire, hidratare și anti-îmbătrânire sunt deosebit de apreciate de cosmetologi. Planta luptă activ împotriva schimbărilor legate de vârstă. Remediul înlătură cearcănele, uniformizează tonusul și tenul pielii, stimulează procesele naturale de umplere a celulelor cu cantitatea necesară de hidratare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *