Prima pagină » Cultural » Celine Dion, imagini dureroase din timpul unei crize. Artista suferă de sindromul persoanei rigide

Celine Dion, imagini dureroase din timpul unei crize. Artista suferă de sindromul persoanei rigide

28 iun. 2024, 14:17,
BZI.ro, în Cultural

O serie de imagini dureroase din timpul unei crize, pe care Celine Dion a suferit-o, au emoționat fanii din întreaga lume. Lupta lui Celine Dion cu sindromul persoanei rigide nu mai este un secret. Această afecțiune neurologică rară a adus provocări neașteptate în viața artistei.

Cu o transparență demnă de admirat, Celine a vorbit deschis despre boala sa, incluzând și episoadele dificile prin care trece, dorind să-și țină fanii la curent cu toate aspectele vieții sale.

Celine Dion, imagini dureroase din timpul unei crize

Noul documentar al lui Celine Dion, „I Am: Celine Dion”, disponibil pe Amazon Prime, oferă o privire intimă asupra luptei artistei cu sindromul persoanei rigide. Filmul nu se sfiește să prezinte momente dificile, inclusiv o criză de spasme care o afectează pe Celine timp de mai multe minute. Această transparență brutală a fost apreciată de critici, care au lăudat documentarul pentru sinceritatea sa și pentru modul în care dezvăluie o latură vulnerabilă a vieții superstarului.

O scenă din noul documentar al lui Celine Dion, „I Am: Celine Dion”, a stârnit deja numeroase reacții online. Secvența o prezintă pe cântăreața premiată cu Grammy în timpul unei crize provocate de sindromul persoanei rigide, afecțiunea neurologică degenerativă cu care se confruntă. Echipa medicală a artistei este prezentă în timpul episodului, monitorizând evoluția bolii.

„Parte din această boală este faptul că, odată ce ajungi la contracții, uneori (creierul) nu primește semnalul să relaxeze, iar atunci ajungi să rămâi în acea postură”, explică terapeutului Terrill Lobo despre sindromul persoanei rigide.

Din păcate, previziunile se adeveresc, iar criza se declanșează. Un membru al echipei medicale este nevoit să intervină imediat, administrându-i lui Celine o doză de Valium, un medicament utilizat pentru tratarea afecțiunilor sistemului nervos. Imaginile o surprind pe Dion întinsă pe masă, cu fața în jos, în timp ce geme de durere.

Celine Dion, stânjenită de situație

După ce criza provocată de sindromul persoanei rigide a trecut, Celine Dion își exprimă regretul față de cei prezenți, mărturisindu-se jenată că au fost martori la episodul dureros. Terapeutul artistei intervine pentru a explica posibila cauză a crizei. El presupune că sesiunea de canto susținută de Celine cu puțin timp înainte ar fi putut stimula excesiv activitatea cerebrală, declanșând ulterior criza.

„Ei bine, ce pot să fac? Dacă nu poate să mă stimuleze ceva ce iubesc să fac, o să mă duc pe scenă și o să scoți pulsoximetrul și să mă întinzi pe spate?”. Terapeutul îi spune cântăreței: „Te sperie, știu. Este greu. Dar nu este finalul acestei călătorii, toți știm asta. Însă e un pas din acea călătorie.”

Imaginile din timpul unei crize suferite de Celine Dion au făcut incojurul internetului. Artista se confruntă cu această afecțiune care este greu de controlat. Cu toate acestea cântăreață se bucura de tot suportul fanilor și apropiaților săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024