Prima pagină » Actualitate » Celebru notar din Iasi prins in corzi de procurori. Acuzatiile sunt de evaziune fiscala
Celebru notar din Iasi prins in corzi de procurori. Acuzatiile sunt de evaziune fiscala

Celebru notar din Iasi prins in corzi de procurori. Acuzatiile sunt de evaziune fiscala

07 mart. 2014, 20:08,
Raluca Zamisnicu, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:421741;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Notarul este acuzat ca a pagubit bugetul de stat cu 288.000 lei 

Directia Generala a Finantelor Publice Judetene a formulat o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, impotriva notarului Ioana Necula. Plangerea penala a fost facuta pentru evaziune fiscala savarsita, in special stopaj la sursa. S-a ajuns in aceasta situatie deoarece inspectorii Fiscului au somat-o de mai multe ori sa-si plateasca datoriile si cu toate acestea, nu s-a conformat. Valoarea sumei pe care Ioana Necula ar trebui s-o achite statului este de aproximativ 288.000 de lei, din care 60.800 de lei reprezinta impozitul pe venit neplatit de notar.

Citeste si: Plangere penala impotriva celui mai bogat notar din Iasi

Facem precizarea ca acesta nu este singurul notar din Iasi care intarzie sa-si achite obligatiile catre stat. In ultima perioada, cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat cazul lui Suleap, care la un moment dat avea de platit statului circa 3 milioane de lei. Potrivit legii, notarii trebuie sa completeze lunar o declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. In acest formular, notarul trece toate sumele pe care le-a incasat, care reprezinta impozitele pe care le platesc cetatenii si persoanele juridice pentru parafarea unei tranzactii imobiliare. Dupa ce prezinta aceasta declaratie informativa, notarul vireaza in conturile statului si sumele reprezentand contravaloarea impozitelor incasate. O parte din notari depun formularul, dar nu platesc si sumele care se cuvin statului. Reporterii BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu Ioana Necula telefonic si la sediul biroului notarial de pe strada Cuza Voda, insa nu au obtinut niciun punct de vedere din partea acesteia.

De reamintit ca Ioana Necula a fost trimisa recent in judecata si de Directia Nationala Anticoruptie intr-un dosar care se refera la unele abuzuri pentru ca anumiti rechini imobiliari sa beneficieze ilegal, in urma unor procese de retrocedare, de terenuri cu valori mari de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024