Prima pagină » Informații utile » Cele patru anotimpuri în engleză! Ce metode să aplici pentru o învățare rapidă și eficientă

Cele patru anotimpuri în engleză! Ce metode să aplici pentru o învățare rapidă și eficientă

23 aug. 2024, 12:00,
în Informații utile

Cunoașterea anotimpurilor în engleză este esențială pentru oricine dorește să comunice eficient în această limbă. Fie că este vorba de primăvară, vară, toamnă sau iarnă, cunoașterea denumirilor pentru acestea îți oferă un avantaj în conversațiile cotidiene și în explorarea tradițiilor din diverse colțuri ale lumii.

Înțelegerea termenilor pentru anotimpurile în engleză nu este doar o chestiune de vocabular, ci și un pas important pentru a putea comunica eficient și a înțelege mai bine cultura vorbitorilor nativi.

Cele patru anotimpuri în engleză

Copii de astăzi sunt din ce în ce mai curioși de tot ce-i înconjoară iar pe măsură ce se dezvoltă și încep să exploreze, vor deveni și mai curioși. Spre exemplu, vor observa cum au loc tranzițiile de la un anotimp la altul, cum începe să ningă și cum se topește zăpada, cum începe să se încălzească afară și cum începe să înverzească totul în jur. Iar pentru copiii cu vârste încă fragede, aceste tranziții pot fi greu de înțeles și exlicat, mai ales într-o limbă străină.

Așadar, iată care sunt anotimpurile în limba engleză: primăvara – spring; vara – summer; toamnă – autumn; iarnă – winter.

Cheia esențială pentru ca cel mic să învețe astfel de lucruri este să-i oferi o notă distractivă în învățare, astfel încât copilul să se simtă confortabil și să își dorească să participe activ.
Să înveți anotimpurile ar trebui să fie în strânsă legătură cu explorarea și observarea schimbărilor direct inima naturii.

Astfel că, poți crea un „jurnal al anotimpurilor”, o dată pe săptămână rezervă-ți măcar o oră ca să ieși cu cel mic în natură pentru a observa împreună schimbările. Desenați ceea ce vedeți și folosiți o paletă cât mai variată de culori.

O altă metodă prin care îți poți învăța copilul anotimpurile în limba engleză este să guști din roadele fiecărui anotimp. Ideea unui jurnal se aplică și aici. Gustați împreună fructe și legume specifice fiecărui anotimp în parte și împărtășiți-vă experiențele.

O ultimă metodă eficientă prin care poți învăța anotimpurile anului în engleză este calendarul vremii. Dacă nu găsești unul de cumpărat, îi poți propune copilului tău să desenați împreună unul. Pe acest tip de calendar ar trebui să desenați în fiecare zi vremea de afară; ai grijă să îl lași pe cel mic să vină cu idei sau să spună primul ce simboluri ar trebui să deseneze.

Metode de învățare pentru copiii mai mari

Pentru școlarii care sunt familiarizați deja cu limba engleză ar trebui să pregătești lecții despre anotimpurile în engleză sau despre orice altceva cu pronunție pentru că trebuie antrenată și această parte.

Anotimpurile trebuie explicate prin imagini pentru că această metodă este una dintre cele mai eficiente, atunci când să descrii schimbările sezoniere. După ce copiii înțeleg conceptul exprimat prin imagini sugestive, gândește-te la un joc în care să organizezi membrii famiei pe echipe în această activitate, chiar dacă sunteți niște părinți ocupați trebuie să vă faceți timp măcar o oră pentru activitățile cu copilul.

În această activitate fiecare trebuie să vorbească despre un anotimp anume, iar cine oferă cele mai multe detalii, câștigă. Limba engleză și pronunția în această limbă se învață cel mai bine prin discuții libere.

De asemenea, pentru a învăța anotimpurile, încercați să discutați în engleză despre ce se întâmplă în fiecare sezon. Poți face un fel de vocabular al anotimpurilor în care copilul să își noteze atât cuvinte pe care le cunoaște, cât și cuvinte noi.

Să știi să vorbești despre anotimpuri în engleză este un „skill” important pentru orice copil iar pentru părinți și profesori este obligatoriu de a explica totul într-o manieră distractivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024