Prima pagină » Local » Cele mai valoroase terenuri și clădiri din Iași, vândute la preț de chilipir. Costă între jumătate de milion și trei milioane de euro

Cele mai valoroase terenuri și clădiri din Iași, vândute la preț de chilipir. Costă între jumătate de milion și trei milioane de euro

31 dec. 2019, 04:00,
Vlad Alexa, în Local

La nivelul Iașului au fost scoase la licitație o serie de terenuri și clădiri cu un preț de peste jumătate de milion de euro, dar a căror valoare reală este mult mai ridicată. Executorii judecătorești încearcă să valorifice aceste imobile care aparțin unor companii cu datorii ridicate înregistrate la băncile comerciale sau ale firmelor aflate în procedura insolvenței. Terenuri intravilane, clădiri de birouri, depozite sau chiar blocuri întregi de apartamente sunt oferite acum spre vânzare de executori la prețuri între jumătate de milion și trei milioane de euro.

Mai multe proprietăți imobiliare cu o valoare de peste jumătate de milion de euro sunt scoase la licitație publică de executorii judecătorești. Este vorba despre terenuri intravilane, spații comerciale, depozite, hale de producție sau chiar blocuri rezidențiale întregi care aparțin unor companii care au datorii neachitate către băncile comerciale sau care se află în procedura insolvenței.
De departe, cea mai scumpă proprietate imobiliară care este scoasă la licitație în această perioadă la Iași este blocul turn cu 10 etaje din Complexul Rezidențial Dream Village din zona Păcurari. Prețul de pornire al licitației a fost fixat la 3.024.000 euro după ce s-a făcut o reducere de la suma de 5.410.000 euro. Imobilul se află pe strada Sergent Grigore Ioan, nr. 7 și aparține Marfin Bank. Proiectul Dream Village a fost finanțat inițial de Egnatia Bank, dezvoltator fiind Hatzlacha, companie controlată de oameni de afaceri israelieni.
O altă proprietate valoroasă care este scoasă la licitație publică se află în zona Dancu, iar aceasta se vinde la un preț de 517.000 euro, plus TVA. „Terenul este situat în Iași, în zona industrială. Accesul se face din drumul principal, din Strada Aurel Vlaicu. Pe strada principală sunt stații de tramvai și autobuz. Zona se pretează unei viitoare construcții industriale. Prețul inițial de 532.400 euro, plus TVA, a fost redus cu trei procente”, precizează executorii judecătorești în descrierea imobilului cu o suprafață de 12.000 mp.

Spații comerciale în Iași și în Pașcani de peste 500 de mii de euro

Unul dintre cele mai scumpe spații comerciale de pe raza municipiului Iași care este scos la licitație de executorii judecătorești în această perioadă are un preț de pornire de 1.050.000 euro. Acesta se află în zona Pieței Sfânta Vineri din centrul Iașului, mai exact în zona blocului CEC Bank și are o suprafață de 830 mp, fiind făcută deja o reducere de 5 la sută din preț.
Cea mai scumpă proprietate imobiliară din zona Pașcani scoasă la licitație este o proprietate de tip comercial, situată în strada Moldovei nr. 118, la ieșirea din Municipiul Pașcani spre Comuna Moțca. Prețul de pornire al licitației a fost fixat la 451.403 euro, plus TVA, și este vorba despre un imobil de aproape 15 mii mp. „Proprietatea are o suprafață totală de 14.541 mp, teren construit și neconstruit, fiind dezmembrată în 6 loturi. Imobilul se vinde în procedura de faliment, prin licitație publică”, este descris imobilul din Pașcani, strada Moldovei, nr. 118.
Pe teren se află mai multe construcții, printre care hale de producție, depozitare, birouri și numeroase anexe. Aici se găsesc inclusiv sediile magazinului Saco, deținut de compania Industrial Fluid SRL.

Proprietăți scumpe pe raza comunei Miroslava

La nivelul comunei Miroslava este scos la vânzare un teren în suprafață totală de 8.176 mp pe care sunt ridicate mai multe clădiri. Concret, este vorba despre o cantină de 269,55 mp și un pavilion administrativ de 755,85 mp. Aici a funcționat înainte un spațiu de producție, iar prețul de pornire al licitației a fost fixat la suma de 485.000 euro, plus TVA.

Hale industriale vândute cu 1,5 milioane de euro.

În apropiere de Drumul European E85, tot pe raza comunei Miroslava, este scoasă la vânzare cu 1.280.000 euro, o hală folosită pentru depozitarea produselor alimentare în condiții de frig, procesare și administrare, cu suprafața la sol de 2.983 mp și suprafața utilă de 3.237 mp. Proprietatea este situată în Uricani, iar prețul inițial a fost de 1.450.000 euro. „Imobilul este amplasat în zona comercială mediană a comunei Miroslava, pe drumul European E85, zona fiind favorabilă amplasării spațiilor de producție, depozite și showroom-uri”, după cum este descris amplasamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *