Prima pagină » Sport » Cele mai tari transferuri confirmate în fotbalul european în ultima săptămână
Cele mai tari transferuri confirmate în fotbalul european în ultima săptămână

Cele mai tari transferuri confirmate în fotbalul european în ultima săptămână

28 iul. 2022, 17:40, 2 ,
BZI.ro, în Sport

Transferurile din această vară în fotbalul european i-au încântat pe suporteri, care așteaptă cu nerăbdare debutul noului sezon. Iată care au fost cele mai răsunătoare transferuri din ultima săptămână:

Matthijs De Ligt

Bayern Munchen a plătit 67 de milioane de euro pentru a-l aduce pe internaționalul olandez, însă la suma de transfer s-ar mai putea adăuga alte 10 milioane de euro, sub formă de bonusuri. Afacerea nu este una tocmai grozavă pentru torinezi, care au plătit nu mai puțin de 85.5 milioane de euro pentru a-l aduce pe De Ligt de la Ajax, în urmă cu 3 sezoane.

Raphinha

Internaționalul brazilian a lăsat Premier League după doar două sezoane, deși a avut oferte de la Arsenal și de la Tottenham în această vară. Rapidul mijlocaș de bandă a ales să meargă la Barcelona, iar Leeds a încasat 58 de milioane de euro pentru a-l ceda. Raphinha a început deja să marcheze în meciurile amicale în tricoul Blaugrana și le-a declarat război celor de la Real Madrid.

Robert Lewandowski

Transferul celui mai în formă atacant al ultimelor două sezoane a fost confirmat. Lewy a ales să meargă la Barcelona, acolo unde va fi coleg cu doi foști jucători din Bundesliga și anume Pierre-Emerick Aubameyang și Ousmane Dembele. Suma de transfer, 45 de milioane de euro, pare a fi una ridicată, în contextul în care atacantul are deja 33 de ani și intrase în ultimul an de contract cu Bayern, înainte de a fi cedat la clubul catalan.

Paulo Dybala

Dybala părea ca și transferat la Inter, însă după ce nerazzurri au reușit să-l readucă pe Romelu Lukaku sub formă de împrumut, argentinianul a accepta oferta celor de la AS Roma. Atacantul adus de la Palermo a evoluat 7 sezoane pentru bianconeri, perioadă în care a câștigat nu mai puțin de 12 trofee, însă nu a reușit să ajungă la o înțelegere financiară cu oficialii clubului torinez.

Bremer

Juventus nu a pierdut timpul și i-a găsit imediat un înlocuitor lui De Ligt. Torinezii au plătit 41 de milioane de euro pentru transfer, însă transferul poate ajunge la 50 de milioane de euro cu tot cu bonusuri. Brazilianul a avut evoluții foarte bune în cei 4 ani petrecuți la rivala locală Torino FC, însă nu a fost convocat încă la prima reprezentativă a țării sale.

Dani Alves

Aventura lui Dani Alves în calitate de jucător al Barcelonei s-a încheiat, iar experimentatul fundaș ajuns la vârsta de 39 de ani a semnat cu o echipă de mijlocul clasamentului din Mexic: UNAM Pumas. Alves s-a declarat extrem de recunoscător față de Xavi și Laporta, care l-au readus la echipă pentru aproape un sezon, însă a afirmat că „mentalitatea clubului este total opusă celei pe care am construit-o în urmă cu câțiva ani” și că oamenii de la club ar trebui să se poarte altfel cu „oamenii care au făcut istorie la acest club”.

Mai sunt însă câțiva jucători de top care nu și-au găsit înțelegeri, precum Luis Suarez, Marcelo, Isco, Edinson Cavani sau Andrea Belotti, iar microbiști pot revendica un bonus pariuri fără depunere înainte de a paria pe viitoarele destinații ale fotbaliștilor. Campania de mercato este departe de a fi încheiată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *