Prima pagină » Radio » Actualitate » Cele mai sigure metode de a scapa de gandacii de bucatarie. Nu ai nevoie de substante toxice
Cele mai sigure metode de a scapa de gandacii de bucatarie. Nu ai nevoie de substante toxice

Cele mai sigure metode de a scapa de gandacii de bucatarie. Nu ai nevoie de substante toxice

10 feb. 2020, 13:02,
BZI.ro, în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:19408;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Metode de a scăpa de gândacii de bucătărie. Aceste insecte sunt o problemă supărătoare pentru multe persoane însă putem scăpa de ele. Chiar dacă există multe produse care ne ajuta să scăpăm de gândaci, majoritatea au efecte adverse.

În urma dezinsecției, gândacii dispar foarte reepede, dar mirosul neplăcut al chimicalelor va persista. Astfel, trebuie să realizăm că aceste produse sunt dăunătoare pentru noi şi animalelor de companie.

Metode de a scăpa de gândacii de bucătărie

Cel mai important pas pentru a scăpa de gândaci este menținerea curăţeniei. Așadar, nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă până se fac cât un munte. De asemenea, nici gunoiul nu trebuie lăsat în casa mai mult de 48 de ore.

Gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă rapid și se refugiază în zonele calde şi umede. Pot fi găsiți în spatele mobilierului, frigiderului, în jurul ţevăriei şi în fantele zidurilor.

Dezinsecție cu soluții naturale

Scăpaţi de gândacii de bucătărie folosind ulei de lavandă. Acesta acţionează împotriva gândacilor, cât şi a altor insecte pe care nu le doriţi în casă. Picuraţi pe bucăţi de vată câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Plasaţi-le peste tot, mai ales în dulapuri, şi reînnoiţi-le zilnic.

Gândacii de bucătărie mai pot fi eliminaţi cu ulei esenţial de eucalipt. Vărsaţi câteva picături de ulei esenţial de eucalipt pe un ziar, pe care îl plasaţi sub chiuvetă sau sub frigider. Aceste două soluţii sunt valabile la începutul infestării, când populaţia de gândaci nu e prea mare.

Oţetul alb sau bicarbonatul elimină gândacii de bucătărie

Stropiţi cu oţet alb pe ziduri, sub mobilier şi peste tot unde se pot instala gândacii. Oţetul alb nu-i omoară, dar îi alungă. Gândacii de bucătărie pot fi eliminaţi folosind zahăr şi bicarbonat de sodiu. Aceasta este o metodă uşoară pentru a scăpa de gândaci. Puteţi face un amestec de bicarbonat de sodiu şi zahăr în părţi egale. Apoi trebuie presărat în apropierea zonelor infestate. Gândacii care se vor hrăni cu acest amestec vor muri. Și aceasta deoarece bicarbonatul de sodiu reacţionează cu acidul din stomacul lor şi îi umfla.

Alte metode de a scăpa de gândacii de bucătărie

De asemenea, frunzele de dafin sunt un remediu ieftin şi uşor pentru a scăpa permanent de gândaci. Frunze de dafin sunt frunze parfumate care au o aromă iute, dar plăcută. Puteţi împrăştia pulbere din frunze de dafin în apropierea cuibului şi în alte zone în care apar gândacii. Mirosul de dafin îi va face să se mute din casa dvs. Astfel, veţi scăpa de ei fără să fie nevoie să-i omorâţi.

Nu în ultimul rând, castraveţii sunt o modalitate foarte bună de a scăpa de gândacii din casă. Tot ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de gândaci este să puneţi felii de castraveţi în locurile unde aţi observat gândaci. Mirosul de castraveţi îi va ţine departe, deoarece acţionează ca o barieră împotriva lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *