Prima pagină » Actualitate » Cele mai scumpe cartiere din Capitală. Cât costă o locuință în București într-o zonă de lux

Cele mai scumpe cartiere din Capitală. Cât costă o locuință în București într-o zonă de lux

22 feb. 2024, 15:00, 1 ,
în Actualitate

Recent, a fost publicată o listă cu cele mai scumpe cartiere din Capitală. Începutul anului 2024 a înregistrat o creștere de 9% în ceea ce privește apartamentele de vânzare. La nivelul Capitalei a fost observată a doua cea mai mare creștere a cererii pentru proprietățile disponibile la vânzare, după cea din Cluj-Napoca. Iată cât costă o locuință în București într-o zonă de lux.

Cele mai scumpe cartiere din Capitală

Aproape jumătate dintre cumpărătorii de proprietăți rezidențiale în România se așteaptă la noi majorări ale prețurilor în 2024. Prețul solicitat pe metrul pătrat al apartamentelor noi a înregistrat o creștere de 10% în ianuarie 2024 față de aceeași perioadă a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 8%. De asemenea, interesul utilizatorilor pentru proprietățile de vânzare este în creștere, cu un număr de contactări cu 59% mai mare în ianuarie 2024 față de aceeași lună a anului precedent și cu 66% mai mare față de luna decembrie 2023.

În categoria apartamentelor cu 2 camere, Aviației s-a clasat în frunte cu un preț mediu de 147.887 euro, iar pentru chiriile în aceeași categorie, Băneasa a avut cea mai mare medie, de 570 euro.

În ceea ce privește apartamentele cu 3 camere, 13 Septembrie a dominat cu un preț mediu de 235.000 euro, iar pentru chiriile la astfel de apartamente, Băneasa a condus cu o medie de 1.015 euro.

Cele mai scumpe prețuri la case și vile au fost înregistrate în Bucureștii Noi/Dămăroaia, cu o medie de 452.789 euro, iar pentru chiriile la acestea, Alba Iulia a avut cea mai mare medie, de 3.695 euro.

Cartierele cu cele mai mici prețuri la case și apartamente

Cartierul din București cu cele mai mici prețuri la case și apartamente este Rahova-Sebastian. Cunoscut pentru cele mai bune oferte de apartamente cu două camere, cartierul Rahova-Sebastian se remarcă drept unui dintre cele mai accesibile zone din Capitală.

Datele recente arată că proprietarii din această zonă au solicitat un preț mediu de 58.200 de euro pentru locuințele lor, reflectând astfel o scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului precedent, când prețul mediu era de 64.700 de euro.

Și în Iași interesul pentru proprietățile rezidențiale disponibile la vânzare este în creștere. Aproximativ 32.300 de potențiali cumpărători și-au căutat locuință, iar cererea este mai mare și pe segmentul de închirieri.

Și interesul pentru proprietățile din Timișoara se menține puternic, aproximativ 38.300 de potențiali cumpărători și-au căutat locuință la sfârșitul anului 2023. Timișoara se menține unul dintre cele mai accesibile orașe mari din țară pentru chiriași.

Specialiștii în domeniul imobiliar susțin faptul că cererea constantă, oferta limitată și condițiile de finanțare atractive vor contribui la continuarea majorărilor. Reprezentanții băncilor au precizat că a crescut numărul celor care apelează la credite ipotecare. Cererea pentru locuințe va fi inevitabil influențată și de situația economică a populației. Chiar și cu toate aceste date, este greu de spus cum va evolua numărul de tranzacții imobiliare în 2024. Cert este că în primele luni ale acestui an băncile vor menține condițiile de creditare pentru cei care doresc să își cumpere o locuință. BNR a mai făcut un sondaj privind evoluția pe piața imobiliară în funcție de cererile de împrumut. Pentru primul trimetru al acestui an, băncile se așteaptă la o menținere a cererii de credite din partea companiilor nefinanciare.

Comentarii
  • Doamnelor si Domnilor,

    Persoana fizica cumpar locuinta, de aproximativ 50 metri patrati, in U.A.T. Municipiul IASI.

    Cautam la un pret unitar de aproximativ 1500 euro/mp.

    Etajul 2 sau etajul 1.

    Habitatia, mutarea sa fie de maxim 3 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024