Prima pagină » Culinar » Cele mai savuroase mâncăruri spaniole, pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață

Cele mai savuroase mâncăruri spaniole, pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață

24 apr. 2024, 13:53,
în Culinar

Spania ocupă unul dintre cele mai importante locuri în gastronomia lumii. Spaniolii au o pasiune profundă pentru mâncare și vin și o bogată tradiție culinară, îmbogățită de diverse influențe regionale. Nu ar trebui să fie o surpriză că această destinație iberică găzduiește unele dintre cele mai memorabile festivaluri gastronomice de pe planetă, în cadrul cărora te poți bucura de mâncăruri spaniole autentice.

Cele mai savuroase mâncăruri spaniole

Faptul că gastronomia spaniolă se află de decenii în topurile mondiale este ceva ce cu toții știm cu siguranță. Tot mai multe restaurante și bucătari spanioli sunt recunoscuți la nivel mondial, iar rețetele tradiționale spaniole au devenit o adevărata emblemă. De fapt, în ultimul top al celor mai bune 50 de restaurante din lume, Spania a fost țara cu cele mai multe restaurante incluse, cu un total de șase restaurante: Disfrutar (locul 2), DiverXO (locul 3), Asador Etxebarri (locul 4), Quique Dacosta (locul 20), Elkano (locul 22) și Mugaritz (locul 31), plasandu-se înaintea altor gastronomii foarte populare, cum ar fi cea italiană sau cea franceză. Iată care sunt cele mai populare 14 rețete spaniole esențiale, pe care trebuie să le încerci atunci când vizitezi Spania.

Printre rețetele esențiale, desigur, nu poate lipsi faimoasa paella valenciană, care este totodată și una dintre cel mai des trecute cu vederea. Dacă vizitezi Spania trebuie să încerci tapas (diverse gustări care se servesc alături de băuturi), cum ar fi patatas bravas, crochete (în special crochete de șuncă), ardei Padrón și alte două embleme ale gastronomiei spaniole – șunca și omleta de cartofi. O farfurie de chiftele este o altă rețetă în format tapa, esențial de încercat în Spania.

Alte mâncăruri tradiționale din diferite regiuni spaniole includ gazpacho andaluz, fabada asturiana (fasole cu cârnați), fideuà, migas și codul – în special în stil pil pil, specific Țarii Bascilor. În secțiunea de mic dejun sau gustări, desigur, sunt incluse și churros cu ciocolată. În ceea ce privește desertul, se evidențiază leche frita, care este definită ca un desert pregătit prin amestecarea laptelui, gălbenușurilor de ou și făinii. După răcire și solidificare, este acoperit cu pesmet și prăjita.

Spania găzduiește numeroase festivaluri culinare

Puteți aprecia cu adevărat bucătăria spaniolă prin participarea la unele dintre cele mai delicioase festivaluri culinare ale țării. Iată două festivaluri culinare la care puteți participa, care vă vor satisface pofta de imersiune culturală autentică.

Festa do Pulpo de O Carballiño, Galicia. În a doua duminică a lunii august, mii de vizitatori locali și internaționali coboară în micul oraș Carballiño din Galicia pentru a se răsfață cu celebrele sale cefalopode. În timpul Festivalului Caracatițelor, în medie, 40.000 kg de caracatițe sunt gătite în aer liber în vase mari de cupru amplasate în jurul Parcului Municipal.

Specialitatea zilei este pulpo á feira, felul de mâncare reprezentativ al Galiciei format din caracatițe tăiate felii și condimentate cu ulei de măsline, sare și boia. Mese lungi sunt amplasate în jurul parcului, iar oamenii stau împreună la o masă plină cu fructe de mare, în timp ce se bucură de acorduri live de „gaita” (nai galician).

Gran Festa Calçotada de Valls. Catalanii sunt mândri de două lucruri, de castelele lor umane (castells) și de „calçots”, un tip de ceapă verde cultivată în lunile de iarnă și recoltate în primăvară. În timpul sezonului de calçots, între decembrie și martie, mulți catalani merg în zone rurale pentru o „calçotada”, un grătar grandios în care cepele sunt prăjite pe foc, învelite în ziar și mâncate în mod tradițional, decojind stratul exterior carbonizat și înmuiind straturile interioare gătite într-un sos romesco delicios făcut din roșii, ulei de măsline, usturoi și migdale.

Capitala de necontestat a acestui festival al cepelor verzi este orașul Valls din Catalonia, care se află la aproximativ o oră și jumătate distanță cu mașina de Barcelona. Celebrată în ultima duminică a lunii ianuarie, Gran Festa Calçotada de Valls adună familii și grupuri de prieteni, care savurează mâncăruri spaniole, calçots și se distrează participând la competiții de mâncare, workshopuri de gătit și spectacole cu castele din oameni.

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Mesajul lui chef Richard Abou Zaki, după finala sezonului 15 Chefi la cuțite. Cei doi concurenți ai lui au pierdut premiul
Playtech.ro
Distanța între două clădiri pe același teren. Calcul exact pentru a nu avea probleme cu legea
observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Omenirea, în pericol din cauza vremii. Urmează ani critici
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Cu ce să stropești roșiile dacă plouă mult în iunie. Soluțiile pe care le foloseau bunicii pentru a salva recolta
Dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Marilu Dobrescu îl acuză pe Iustin Petrescu că a bătut-o. Reacția fostului iubit: Cât tupeu!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Câştigător Chefi la cuţite 2025. Decizia care a schimbat totul în finală. Cum s-a câştigat premiul de 30.000 de euro!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`