Prima pagină » Culinar » Cele mai pufoase cornuri cu dulceață. Cum să pregătești aluatul perfect

Cele mai pufoase cornuri cu dulceață. Cum să pregătești aluatul perfect

14 dec. 2023, 11:50,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim cele mai pufoase cornuri cu dulceață, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Cornurile sunt ideale de servit la micul dejun, dar și pe timpul zilei, când vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Iată cum să pregătești aluatul perfect pentru niște cornuri gustoase, aromate și cu o textură aerată.

Cele mai pufoase cornuri cu dulceață

Cornurile de casă făcute simple, cu unt, cu lapte sau umplute cu creme și dulceață sunt ideale pentru orice masă. Dacă vrem să pregătim acasă niște cornuri pufoase trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat.

Cornurile umplute cu dulceață le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pe lângă acest desert tradițional putem pregăti pentru cei dragi și un chec cu fructe confiate și ornat cu glazură de ciocolată sau cu cacao și pudră de scorțișoară.

Acesta merge de minune la mesele de sărbătoare în familie, de Crăciun sau de Revelion. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, ca în vremea bunicii, putem face și niște faguri umpluți cu cremă de cacao sau de vanilie.

Cornurile pufoase cu dulceață se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru a obține un desert perfect, trebuie să facem un aluat fraged și o umplutură aromată.

Rețeta cu care vei pregăti un desert de casă irezistibil

Pentru niște cornuri pufoase de casă vom avea nevoie de 300 ml de lapte, 2 ouă, 100 g de unt, 20 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de sare, 700 g de făină și dulceață de casă, după preferințe.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru cornuri. Într-o cratiță se pune laptele la încălzit, iar când ajunge în punctul de fierbere vom adăuga untul. După aceea se diluează drojdia în 50 ml de lapte cald și o linguriță de zahăr. Se lasă drojdia la activat apoi se pune peste compoziția făcută anterior.

Într-un alt vas mare se pune făina, iar într-un bol se mixează un ou cu un pic de sare. Se face o gaură în mijlocul vasului cu făină și se toarnă amestecul de ouă cu unt și drojdie. Se încorporează toate ingredientele și se mai pune câte un pic de lapte cald în timpul frământării aluatului.

Aluatul obținut se lasă la crescut timp de 30 de minute. După aceea se întinde aluatul foarte bine și se decupează în triunghiuri pentru a forma cornurile. Pe fiecare triunghi se pun 2 linguri de dulceață de casă și se rulează. Cornurile umplute se așază pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei.

Cornurile se ung cu ou bătut cu lapte și se pun la cuptor pentru a se coace uniform. Când sunt gata, se scot din cuptor, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cornurile cu dulceață merg de minune la orice masă și cu siguranță vor fi pe placul musafirilor. Cornurile pufoase cu dulceață de casă se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *