Prima pagină » Razboi în Ucraina » Cele mai noi detalii despre războiul din Ucraina! Voluntarii din țară sunt chemați la arme – LIVE TEXT

Cele mai noi detalii despre războiul din Ucraina! Voluntarii din țară sunt chemați la arme – LIVE TEXT

24 feb. 2022, 07:06,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

BZI.RO vă oferă, în format LIVE TEXT, cele mai noi detalii despre războiul din Ucraina. Vă aducem aminte faptul că în această dimineaţă Vladimir Putin a anunțat că va trimite trupe rusești să intervină pe teritoriul Ucrainei. În aceste condiții se pare că războiul este iminent şi mai multe surse militare au afirmat faptul că sunt conflicte armate în Kiev dar și în estul țării.

UPDATE: Secretarul de externe al Marii Britanii l-a convocat pe ambasadorul Rusiei

Secretarul de Externe Liz Truss spune că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Marea Britanie pentru a „explica invazia ilegală, neprovocată a Ucrainei de către Rusia”.

„Vom impune sancțiuni severe și vom aduna țări în sprijinul Ucrainei”, a scris Truss pe Twitter.

Prim-ministrul Boris Johnson este de așteptat să anunțe sancțiuni mai dure împotriva Rusiei astăzi mai târziu și să dea o declarație televizată mai târziu.

UPDATE: LIVE VIDEO din Kiev după ce Rusia a declarat război

UPDATE: Ucraina face apel la înarmarea populaţiei

Dragi compatrioți!

Inamicul atacă, dar armata noastră este invincibilă.

Ucraina intră într-un regim de apărare totală.

Oricine este pregătit și capabil să dețină o armă se poate alătura acum în rândurile Forțelor de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea dumneavoastră

UPDATE: Sancțiuni dure anunțate împotriva Rusiei, după ce a început un război cu Ucraina

Ursula von der Leyen a decis să anunțe măsuri foarte dure în războiul cu Ucraina. Rusia va fi supusă unor sancțiuni extreme, sancțiuni care nu au mai fost văzute

UPDATe: Rusia a început ceea ce președintele Vladimir Putin a numit o „operație militară specială” în Donbas, punând capăt săptămânilor de speculații cu privire la intențiile Rusiei în Ucraina.

Iată ce știm până acum:

•Într-o adresă televizată adresată poporului rus, Putin a spus că operațiunea vizează „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.

• Au fost raportate lovituri cu rachete și explozii în mai multe părți ale Ucrainei, inclusiv Kiev și Harkov.

• Ministrul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că a început un război la scară largă și a implorat ONU să „facă tot posibilul” pentru a-l opri.

•Președintele american Joe Biden a condamnat atacul și a promis că va trage Rusia la răspundere.

•Liderii din Marea Britanie, Uniunea Europeană, ONU și NATO au condamnat, de asemenea, ferm ofensiva rusă.

 

UPDATE: Informația momentului vine din Rusia unde forțele de la Moscova au transmis că toate bazele aeriene din Ucraina au fost lichidate de armată.

Rusia   a distrus baze aeriene și apărarea antiaeriană din Ucraina, relatează AFP. De asemenea, Ucraina susține că a doborât cinci avioane și un elicopter aparținând Rusiei

UPDATE:Klaus Iohannis vrea să convoace CSAT din cauza războiului din Ucraina

În aceste momente se pare că președintele Klaus Iohannis vrea să convoace CSAT din cauza războiului din Ucraina. Situaţia este una critică în țara vecină unde se spune că Belarus deja a invadat şi se îndreaptă spre Ucraina.

UPDATE: Civilii fug îngroziţi din Kiev

Civilii fug îngroziţi din Kiev unde de dimineaţă au început să sune sirenele de alertă.

UPDATE: Ucraina cere „sancțiuni devastatoare” împotriva Rusiei

Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a postat pe Twitter o „listă de făcut” pentru comunitatea internațională ca răspuns la atacul Rusiei.

El spune că „lumea trebuie să acționeze imediat” și „viitorul Europei și al lumii este în joc”.

Kuleba solicită „sancțiuni devastatoare” imediate, inclusiv interzicerea Rusiei de a utiliza sistemul de tranzacții financiare SWIFT.

El mai spune că lumea ar trebui să „izoleze complet Rusia”, oferind în același timp Ucrainei arme și echipamente, asistență financiară și ajutor umanitar.

UPDATE: Letonia cere activarea articolului 4 NATO

Concret, odată cu activarea articolului 4, NATO se va reuni pentru că un stat membru îşi simte amenințată integritatea teritorială.

UPDATE: Belarus trimite trupele militare în Ucraina

Mai multe rapoarte citează acum oficiali ucraineni spunând că trupele din Belarus se alătură atacului rusesc, ceea ce înseamnă că ofensiva vine acum și din nordul Ucrainei. Belarus, care se află la granița de nord a Ucrainei, este mult timp aliat cu Rusia. Analiştii descriu micuţa ţară drept „statul client” al Rusiei.

UPDATE: Acțiunea militară a Rusiei raportată până acum

Corespondentul BBC la Kiev, James Waterhouse, spune că un oficial al guvernului ucrainean a dat o indicație cu privire la amploarea acțiunii militare ruse de până acum.

Oficialul spune că au fost lansate lovituri cu rachete de croazieră în această dimineață asupra Kievului, precum și mișcări de trupe în Odesa, în sudul țării. De asemenea, trupele au trecut granița în Harkov, la aproximativ 25 de mile de granița cu Rusia, spune oficialul.

Primele semne, conform martorilor și oficialilor guvernamentali, sunt că acesta este ceva la scară destul de mare, spune Waterhouse.

Există, de asemenea, mai multe rapoarte din presa locală care citează Ministerul de Interne al Ucrainei, care spune că unele dintre loviturile cu rachete au atacat centrele militare de comandă a rachetelor și sediul militar al Ucrainei din Kiev.

Ministerul rus al apărării a negat că ar fi atacat orașele ucrainene – spunând că vizează infrastructura militară, apărarea aeriană și forțele aeriene cu „arme de înaltă precizie”.

A început războiul în Ucraina? Vladimir Putin a anunțat că a trimis armata – FOTO

UPDATE: Rusia spune că vizează infrastructura militară

Ministerul rus al apărării a negat că ar fi atacat orașele ucrainene – spunând că vizează infrastructura militară, apărarea aeriană și forțele aeriene cu „arme de înaltă precizie”, a spus agenția de stat a țării, RIA, citat de minister.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis în războiul din Ucraina

UPDATE: Președintele Ucrainei cere legea marțială

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face apel la consiliul său național de securitate și apărare să declare legea marțială.

Se așteaptă că Consiliul să țină o ședință urgentă pentru a decide problema.

UPDATE: Prețurile petrolului cresc la 100 de dolari pe baril pe măsură ce tensiunile cresc

Prețul petrolului a crescut peste 100 de dolari pentru prima dată în mai bine de șapte ani, când președintele Putin a anunțat o „operațiune militară” în estul Ucrainei.

Știrile au determinat, de asemenea, piețele bursiere din Asia să tranzacționeze în scădere cu 2 până la 3%. Piețele au suferit lovituri în ultimele zile, pe măsură ce tensiunile au escaladat – prețurile au ajuns la 98 de dolari în urmă cu câteva zile, când dl Putin a rupt un acord de pace și a ordonat trupe să intre în două regiuni de est controlate de rebeli.

Corespondentul de afaceri al BBC în Asia, Mariko Oi, spune că investitorii au fugit spre ceea ce ei consideră bunuri refugiu. Prețurile aurului sunt la cel mai înalt nivel din peste un an, în timp ce dolarul american și yenul japonez se întăresc, de asemenea.

UPDATE: Secretarul de externe al Marii Britanii condamnă „atac îngrozitor neprovocat”

Liz Truss, secretarul de externe al Regatului Unit, a postat pe Twitter, spunând că condamnă ferm „atacul îngrozitor, neprovocat, pe care l-a lansat președintele Putin asupra poporului Ucrainei”.

Ea spune că Regatul Unit este alături de Ucraina și va face un răspuns comun cu partenerii internaționali la „acest teribil act de agresiune”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *