Prima pagină » National » Cele mai mari salarii din România. Iată județele unde se câștigă cel mai bine
Cele mai mari salarii din România. Iată județele unde se câștigă cel mai bine

Cele mai mari salarii din România. Iată județele unde se câștigă cel mai bine

28 mai 2024, 13:15,
în National

Bacău, Mehedinți și Călărași au înregistrat cele mai mari creșteri ale salariului mediu net în februarie 2024 comparativ cu februarie 2023, depășind 21%. În aceste județe, salariile au trecut pragul de 4.000 de lei.

În Bacău, veniturile medii nete ale angajaților au crescut de la aproximativ 3.700 de lei în februarie 2023 la aproape 4.500 de lei în aceeași lună din 2024, conform Ziarul Financiar.

Cele mai mici creșteri salariale s-au înregistrat în județele Hunedoara, Mureș și Harghita. Cele mai mari salarii continuă să fie oferite de companiile din București, Cluj și Timiș, unde salariile nete sunt de aproape 6.200 de lei.

Județele cu salarii mici au înregistrat cele mai semnificative creșteri salariale, conform calculelor ZF bazate pe datele Institutului Național de Statistică (INS). Datele oficiale indică faptul că zece județe au avut creșteri salariale de peste 20% în ultimul an, în timp ce cinci județe au avut creșteri sub 10%.

Creșterile salariale anuale cele mai mari au fost observate în județele Bacău, Mehedinți și Călărași, cu creșteri ale salariului mediu net de peste 21% în februarie 2024 față de februarie 2023. În aceste județe, salariile au depășit 4.000 de lei.

Ce nu-ți spune nimeni despre impozitarea salariului

Într- o altă ordine de idei, reiterăm cum sindicatele cer reducerea contribuțiilor sociale plătite de salariați, din moment ce statul reține 42% din salariul brut. Desigur, toată lumea și-ar dori o reducere a taxării muncii și antreprenorii, și firmele, și sindicatele, chiar și Guvernul. Dar ce ar însemna?, se întreabă Radio France International, într-un material citat de Rador Radio România.

La contribuțiile de asigurări sociale (CAS) care sunt în cuantum de 25% din salariul brut? Este posibil dar acest lucru ar însemna, în același timp, o contribuție mai mică luată în calcul pentru viitoarea pensie și încasări bugetare mai puține pentru plata actualelor pensii.

Apoi, s-ar putea reduce contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) în valoare de 10% din salariul brut? Da, dar reprezentanții sistemului de sănătate se plâng de subfinanțare.

În fine, s-ar putea reduce contribuția asiguratorie pe muncă taxată acum cu o cotă de 2,25%? Se poate, dar fondul pentru plata asigurărilor de șomaj ar scădea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`