Prima pagină » International » Cele mai îndrăgite târguri de Crăciun din Europa se deschid curând – GALERIE FOTO

Cele mai îndrăgite târguri de Crăciun din Europa se deschid curând – GALERIE FOTO

10 nov. 2023, 10:03,
în International

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Până la Crăciun ne mai despart doar șase săptămâni, iar marile orașe din Europa sunt aproape gata să intre în atmosfera cele mai frumoase perioade.

Așadar, vestea bună pentru iubitorii de frumos este că zilele acestea își deschid porțile cele mai îndrăgite și mari târguri de Crăciun din Europa.

Ultima sută de metri până când târgurile de Crăciun din Europa se deschid

În această perioadă se fac ultimele pregătiri pentru târgurile de Crăciun, în cele mai mari orașe europene. După pandemie, vacanțele de tip city break, dar și tururile special concepute pentru a vizita cât mai multe târguri sunt tot mai căutate, atât la noi în România, cât și în Europa.

Așadar, primul și cel mai popular târg de Crăciun de pe continent care își deschide porțile este cel de la Viena. Turiștii pot vizita începând cu data de 11 noiembrie și până în a doua zi de Crăciun.

De asemenea, cine are în plan să meargă cu mașina în vestul Europei, poate bifa și evenimentul din Budapesta, care va fi deschis tuturor între 18 noiembrie și 1 ianuarie.

Când vorbim de produse tradiționale, mâncare bună și un brad de Crăciun spectaculos, sigur trebuie să vizităm târgul din Bruxelles, organizat în Grand Place, între 24 noiembrie și 31 decembrie.

Tot atunci, se deschide și cel din Strasbourg, în Franța, dar și cel din Germania, unde ajung peste 4 milioane de turiști, anual.

Cu privire la tradițiile vechi de sute de ani, clădiri istorice și atmosferă de poveste își așteaptă vizitatoriii și târgurile de Crăciun din Tallin, Praga, Salzburg și Berlin. Toate sunt deschise până la începutul anului 2024.

„Târgurile de Crăciun de anul acesta sunt mai scumpe decât anul trecut, dar nu spectaculos mai scumpe. Probabil cu 5-10% mai mult, în medie.

Dacă vrem să plecăm mâine la Viena pentru că poimâine se deschide târgul, s-ar putea să ne usture puțin buzunarul, dar dacă ne ducem pe 24 noiembrie, când se deschid târgurile de Crăciun în Europa, s-ar putea să ieșim mult mai avantajos. Undeva la 600-700 de euro de cuplu, pentru o cameră dublă plus zboruri.

Avem marele avantaj că avem o mulțime de zboruri low cost către destinații mai micuțe, către orașe mai mici, nu capitale. Dar și aceste orașe mici au o mulțime de atracții, inclusiv târgurile de Crăciun locale”, a transmis Cristi Pitulice, consultant în turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *