Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Cele mai impresionante 5 baraje din Romania. Aceste locuri ofera peisaje de poveste

Cele mai impresionante 5 baraje din Romania. Aceste locuri ofera peisaje de poveste

11 mart. 2020, 12:36,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:19954;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Cele mai impresionante 5 baraje. Tara noastră se poate lauda un un imens luciu de apa, respectiv avem peste 3.000 da lacuri. Un lucru important de știut este că aproape 250 dintre acestea au baraje impresionante.

Frumusețea acestor proiecte grandioase este pusa în umbra doar de peisajele uimitoare din jurul lor. Pentru iubitorii de natura sau pentru cei care își doresc o excursie de neuitat, aceste construcții impresioannate sunt o destinație inedita.

În rândurile de mai jos vă prezentam cele mai impresionante cinci astfel de baraje care sunt înconjurate de peisaje ce iți vor tăia respirația.

Cel mai mare din tara noastră

1. Barajul Gura Apelor

Este cel mai mare din Romania. Se afla la intrarea în Parcul Natural Retezat, pe cursul Răului Mare. Desi nu pare la fel de masiv precum celelalte baraje din aceasta lista, dimensiunile sale sunt cu adevărat impresionante – 168 metri înălțime și 400 de metri la baza.

Construcția acestui proiect de anvergura a durat șase ani. Specialiștii din domeniu susțin întreagă structura o depășește de trei ori pe cea a Piramidei lui Keops. Acumularea de ape se prelinge sinuos printre versanți, iar de pe coronamentul Barajului Gura Apei turiștii au ocazia de a admira peisajele idilice din jurul lacului.

2. Barajul Bicaz

Este cunoscut și sub numele de Izvorul Muntelui. Barajul Bicaz are o înălțime de 127 de metri, iar construcția acestui proiect masiv, care a durat zece ani, a implicat munca a peste 15.000 de oameni, în mare parte deținuți politic.

Barajul se afla pe cursul răului Bistriță, nu departe de orașul Bicaz. De pe șoseaua amenajata e coronamentul barajului se pot admira cele mai frumoase panorame peste Muntele Gicovanu și Obcina Horstei.

Cei care vor să petreacă mai mult timp aici, pot vedea zona făcând și o mica plimbare cu barca pe lacul Izvorul Muntelui, pornind din micul port aflat lângă baraj.

Cele mai impresionante 5 baraje. Mândria comuniștilor

3. Barajul Vidraru

Barajul Vidraru este unul dintre cele mai impresionanate proiecte ale perioadei comuniste din tara. Acesta se aflade-a lungul Trasfagarasanului, pe răul Argeș. Construcția acestui baraj a durat mai bine de cinci ani și a costat viață a zeci de muncitori. Totuși, la final, era una dintre cele mai mari astfel de construcții din lume.

Peisajul de aici este cu atât mai interesant cu cât în apele liniștite se scalda stănci enorme, aproape verticale. Barajul are peste 160 de metri, iar noaptea este iluminat.

An de an, turiști din țoață lumea vin aici să fotografieze zona care este un pitoreasca.

4. Barajul Paltinu

Barajul Paltinu este ridicat pe valea răului Doftana în județul Prahova și este construit în forma de arc. De aici poți admira niste chei numite „La Tocile” de către localnici.

Mulți vizitatori susțin că întinderea de apa este că o mare ascunsa în munți. Chiar daca nu impresionează prin înălțime, Barajul Paltinu este considerat drept unul dintre cele mai frumoase din Romania.

5. Barajul Drăgan (sau Floroiu)

Barajul Drăgan este cunoscut și sub numele de Barajul Floroiu. Se găsește la aproximativ 90 de kilometri de Cluj-Napoca. Și în acest loc vei fi surprins de peisaje remarcabile. Este construit tot în forma de arc.

Întreagă zona este împânzită cu mici sate fermecătoare, ce întregesc atmosfera idilica din jurul barajului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *