Prima pagină » Informații utile » Cele mai importante stațiuni balneare din România. Refugii de relaxare și de tratare a afecțiunilor

Cele mai importante stațiuni balneare din România. Refugii de relaxare și de tratare a afecțiunilor

29 iul. 2024, 13:05,
în Informații utile

Apa, nămolurile, aerul și lumina sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri ca fiind puterile curative ale naturii. Locurile în care se găsesc ape minerale, nămoluri terapeutice, climă benefică și băi de mare utilizate în scopuri terapeutice se numesc stațiuni balneare, în România existând numeroase asemenea locuri.

Top stațiuni balneare din România

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare se află la Vatra Dornei, județul Suceava. Aici se tratează se tratează afecțiuni cardiace, afecțiuni reumatismale degenerative, afecțiuni reumatismale, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni asociate precum afecțiuni respiratorii, endocrine, digestive, ginecologice, metabolice, de nutriție, boli profesionale și astenie nevrotică.

O altă stațiune cunoscută este Stațiunea Oglinzi din județul Neamț. Deși majoritatea oamenilor vin aici pentru relaxare, apele din această stațiune pot trata afecțiuni ale pielii, ale sistemului respirator, nevroze sau reumatism. Aici se pot face diverse activități cu scop recreativ, cum ar fi masaj, proceduri cu ultrasunete, băi calde sau gimnastică medicală.

Stațiunea Sângeorz Băi din județul Bistrița – Năsăud e cunoscută pentru tratarea bolilor digestive, dischineziei, colecistitei cronice, hepatitei cronice, bolilor de nutriție și metabolice (diabet, obezitate), dar și afecțiunilor asociate precum rinite, sinuzite, alergii. Aici se găsesc ape bogate în bicarbonat, clor, sodiu, magneziu, brom, iod, nămoluri minerale de izvor, mofetă și climă tonică.

În județul Mureș, la Sovata, găsim una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare. Majoritatea oamenilor vin aici pentru tratarea reumatismului degenerativ, inflamator și abarticular, sechelelor posttraumatice, afecțiunilor neurologice periferice (pareze), afecțiunilor endocrine (hipertiroidie), afecțiunilor cardiovasculare (ulcer varicos), dar și altele.

Băile terapeutice populare încă de pe timpul Romei Antice

Băile Felix din județul Bihor sunt, de asemenea, foarte cunoscute pentru apele minerale termale bogate în bicarbonat, sulf, calciu, sodiu, siliciu, dar și climatul continental moderat. Românii se adună aici pentru a se trata de reumatice inflamatorii, afecțiuni reumatice degenerative, afecțiuni posttraumatice, ale sistemului nervos periferic și central sau afecțiuni asociate (boli de nutriție, metabolice, endocrine).

În Turda, județul Cluj, găsim băi cu nămoluri minerale terapeutice, clorosodice hipersaline unde oamenii vin să se trateze de preartroză, reumatism, reumatism degenerativ, afecțiuni ale sistemului nervos sau periferic.

Băile Calacea din județul Timiș sunt cunoscute pentru tratarea reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, artroze, poliartroze, coxartroze), afecțiuni ale canalelor urinare și altele.

În județul Hunedoara, găsim Geoagiu Băi, cunoscute datorită apelor minerale mezotermale și ale climatului fortifiant care au puterea de a trata astmul, afecțiuni reumatice degenerative, inflamatorii, afecțiuni posttraumatice, afecțiuni ale sistemului nervos periferic și altele.

În fiecare an, mii de oameni vin la Băile Herculane din județul Caraș Severin pentru a se trata de afecțiuni ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos, probleme respiratorii, diabet zaharat incipient, intoxicații cu metale grele și multe alte afecțiuni. Aici se găsesc ape pe minerale termale, care sunt clorosodice, bicarbonatate cu sulf sau calciu sau cu brom-iod-sulfură., dar și aer bogat în ioni negativi, lucru extrem de benefic pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii.

Stațiunea Praid din județul Harghita este foarte cunoscută pentru climatul stimulativ, bogat în ozon, dar și pentru microclimat de mină de sare adâncă, care ajută sistemul respirator. Aici se mai pot trata boli precum astm, bronșită cronică, boli cronice de rinichi, sinuzită cronică, emfizem pulmonar sau infecții respiratorii.

Mulți oameni aleg ca destinații de vacanță stațiunile balneare din România datorită apelor minerale termale ce au numeroase beneficii pentru sănătate, dar și datorită faptului că sunt locuri ideale pentru relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024