Cercetătorii din domeniul sănătății au concluzionat că beneficiile uleiului de somon este superior celor din plante. Peștele gras, în special somonul, este foarte bogat în acizi grași omega 3, proteine, vitamine și minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli și ameliorează multe simptome neplăcute.
Uleiul de pește este unul dintre cele mai frecvent utilizate suplimente alimentare, în special la copii dar nu numai. Acesta este bogat în acizi grași omega-3, grupul include mai mulți acizi grași polinesaturați diferiți, cei mai cunoscuți fiind acidul alfa-linolenic, acis icosapentaeunoic, acisul docosahexaenoic.
Care sunt beneficiile uleiului de somon
Uleiul de somon este bogat în acizi grași omega-3, precum EPA și DHA, care au un rol crucial în menținerea sănătății inimii. Consumul regulat de ulei de somon poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.
Aportul de acizi grași omega-3 din uleiul de somon poate susține sănătatea creierului și funcția cognitivă. DHA este un component esențial al creierului și consumul de ulei de somon poate îmbunătăți memoria, concentrarea și capacitatea de învățare.
Uleiul de somon este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamațiilor din corp și la susținerea sistemului imunitar. Consumul regulat poate contribui la menținerea unei stări generale de sănătate și la reducerea riscului de afecțiuni inflamatorii.
Acizii grași omega-2 din uleiul de somon pot contribui la menținerea sănătății retinei și la reducerea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă.
Uleiul de somon este o sursă valoroasă de acizi grași omega-3, cu numeroase beneficii pentru sănătatea oamenilor. Consumul regulat poate aduce îmbunătățiri semnificative în multiple aspecte ale sănătății, de la inima și creier până la piele și ochi.
Miturile despre alimentele și suplimentele cu omega-3
Acizii grași omega-3 cu legături duble sunt acidul dacosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic. Peștele mai gras, somonul, macroul, sardinele, este bogat în omega-3. Unele plante conțin un alt tip de acid gras omega-3, acid alfa-linolenic, pe care organismul îl poate transforma în DHA și EPA. Îl găsim în semințele de in, semințele de chia, nuci, semințele de dovleac și uleiul de rapiță.
În ceea ce privește miturile, primul este că nu contează ce fel de acizi aleg, atât timp cât sunt omega-3 sau omega-6. Ei bine, nimic mai fals, pentru că trebuie să fim atenți la echilibrul între omega-6/omega-3 din organismul nostru. Echilibrul omega-6/omega-3 este cel dintre inflamațiile acceptabile, utile și inflamațiile cronice, inutile, care ar trebui evitate.
Un alt mit este că peștele gras conține cantități mari de acizi grași omega-3, aspect care este adevărat. Peștele gras, peștele semi-gras și uleiul de pește conțin acizi grași omega-3 sănătoși, cum ar fi cei enumerați anterior. Se recomandă ca mereu să îndepărtați pielea de pește pentru a reduce aportul de substanțe nocive.
Următorul mit este acela că dacă nu-ți place peștele, nu este o problemă, deoarece acizii grași omega-3 necesari pot fi obținuți din semințele de chia sau uleiul de in.
Ei bine, este fals, pentru că aceste uleiuri vegetale conțin doar acid alfa-linolenic, un acid gras omega-3. Majoritatea uleiurilor vegetale nu conțin însă EPA sau DHA, care sunt benefice pentru sănătatea noastră.
Algele marine sunt o alternativă pentru persoanele cărora nu le place sau nu vor să mănânce pește. De asemenea, puteți folosi și ulei de somon pentru a beneficia de toate proprietățile pe care le are omega-3.
Nu-i asa, uleiul de cirtita e cel mai bun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!