Prima pagină » Culinar » Cele mai gustoase rețete cu creveți. Cum să pregătești la tine în bucătărie adevărate delicii

Cele mai gustoase rețete cu creveți. Cum să pregătești la tine în bucătărie adevărate delicii

26 oct. 2023, 08:52,
în Culinar

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai gustoase rețete cu creveți. Creveții sunt pe placul tuturor, iar modurile de gătire pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare savuroasă cu creveți, trebuie să avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie adevărate delicii.

Cele mai gustoase rețete cu creveți

Când vine vorba de gustoșii creveți, rețetele sunt diverse. Creveții pot fi pregătiți la mesele festive, dar la fel de bine pot fi serviți ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat rafinat, aromat, suculent și gustos.

Creveții îi putem găti în diferite moduri, cu usturoi și unt sau putem face niște spaghete cu creveți și sos alb. De asemenea, apreciată este și salata de creveți cu avocado. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bucătarilor profesioniști, succesul vafi garantat și la final ne vom răsfăța cu un adevărat deliciu.

Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acest preparat culinar este gustos, sățios și sănătos, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține un preparat irezistibil.

La fel de bine putem face și o friptură de porc la tavă, ideală de servit la mesele festive și nu numai. Aceasta se face cu un sos de usturoi, iar carnea trebuie frăgezită în vin. La ceas aniversar merg de minune creveții gătiți cu usturoi și unt. Rețetele pot fi adaptate după gust și preferințe.

Cum să pregătești acasă o mâncare ca la restaurant

Dacă vrem să pregătim două porții de creveți cu usturoi și unt vom avea nevoie de 500 g de creveți curățați și decojiți, 3 linguri de unt, 5 căței de usturoi, sare și piper după gust, zeamă de lămâie și pătrunjel proaspăt.

Într-o tigaie se pune untul la topit apoi se adaugă creveții în tigaie și se gătesc timp de 3 minute, până devin roz și capătă o textură moale. După aceea se adaugă usturoiul tocat și se gătește timp de 1 minut. Se condimentează creveții cu sare și piper după gust apoi se adaugă zeama de lămâie. La final, se pune un pic de pătrunjel proaspăt tocat pentru a oferi preparatului un plus de savoare.

Pe lângă acest deliciu putem face și niște spaghete cu creveți și sos alb. Pentru acestea vom folosi 300 g de spaghete, 300 g de creveți curățați și decojiți, 1 cană de smântână, jumătate de cană de parmezan ras, 2 căței de usturoi, 2 linguri de unt, sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt tocat.

Mai întâi se pun spaghetele la fiert. Între timp într-o tigaie mare se pune untul la topit apoi se călește usturoiul tocat și se adaugă creveții apoi se lasă la gătit timp de 2-3 minute. Se toarnă smântâna în tigaie apoi parmezanul ras. Se amestecă totul foarte bine pentru a se forma un sos cremos. Spaghetele fierte se pun în tigaie și se amestecă ușor. Se potrivește gustul cu sare și piper apoi se adaugă un pic de pătrunjel proaspăt tocat. Cu siguranță aceste rețete îi vor cuceri pe cei de la masă.

Preparatele culinare cu creveți sunt ideale de servit la mesele festive. Creveții pot fi gătiți în diferite moduri, iar dacă avem în vedere câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul va fi garantat și vom obține mâncăruri delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *